Subisidies & financiering
Subisidies & financiering 1 min. leestijd

Subsidies & financiering

Een zonnepark realiseren brengt veel kosten met zich mee. Deze begint al bij de start, hierdoor is het vaak een dure investering. Voor deze investering is de SDE-subsidie ontwikkeld.


Wat kost een zonnepark?

De realisatie van een zonnepark kost veel geld. De kosten beginnen in de ontwikkelingsfase van het zonnepark. Denk hierbij aan legeskosten, maar ook aan het reserveren van netcapaciteit of de kosten van een landschapsarchitect. Daarnaast controleert een externe partij bij daken altijd tijdig of het dak de zonne-constructie kan dragen. 

Om de financiering van een zonnepark te regelen, werken we nauw samen met ervaren financiers die bekend zijn met de energiebranche. Voor elk individueel zonneproject selecteren we mogelijke financiers en vergelijken we de voorwaarden en voorstellen. Elke partij brengt een risico-analyse uit in een rapport. Op basis hiervan kiezen we de bank waarmee we willen samenwerken. Als alle partijen akkoord zijn met het definitieve voorstel, wordt de financiering van het zonnepark afgesloten en starten we met de bouw.

Door onze uitgebreide ervaring weten we wat de bank vereist en welke voorwaarden wij moeten voldoen om een financiering rond te krijgen. Hierdoor kunnen onze specialisten snel handelen en benodigde financiering voor een zonnepark regelen.

Zonnepark financieren met subsidie

Het tweede deel van de financiering van een zonnepark omvat verkrijgen van SDE-subsidie. In Nederland is het momenteel niet mogelijk om zonder subsidie een zonnepark of zonnedak te realiseren. Daarom heeft de overheid in 2011 de SDE+ subsidie ontwikkeld. SDE staat voor Stimulering Duurzame Energie. Deze regeling motiveert de Nederlandse regering duurzame energieoplossingen. De subsidie vorm een belangrijk deel van de financiering van een zonnepark. Ook andere oplossingen zoals geothermie, biomassa en windenergie komen in aanmerking voor deze subsidievorm.

Deel artikel

Lees verder

Naar kennisbank
Subisidies & financiering 1 min. leestijd

SDE Subsidie in 2023

In 2023 is het weer mogelijk om een subsidie aan te vragen voor duurzame projecten. Dit is de SDE++ subsidie…

Subisidies & financiering 1 min. leestijd

SDE subsidie aanvragen

Wil je duurzame energie opwekken? Dan kun je gebruik maken van de SDE++ subsidie. Novar vraagt tijdelijk kosteloos deze subsidie…

Subisidies & financiering 1 min. leestijd

SDE subsidie

Wij begrijpen als geen ander dat er veel onbekende termen voorbij komen wanneer je je eenmaal verdiept in de ontwikkeling…

Naar kennisbank