Nieuws
Persbericht 01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Novar kondigt met trots de strategische acquisitie aan van een grootschalig zonnepark in Duitsland, gelegen in Nedersaksen. Dit project, met een geplande capaciteit variërend van 91 MWp tot 156 MWp, symboliseert een belangrijke stap in Novar’s uitbreiding op de Duitse markt. De verwachting is dat het project in het tweede kwartaal van 2026 klaar is om te bouwen. De acquisitie is tot stand gekomen in samenwerking met WiNRG, een Hamburgse ontwikkelaar van hernieuwbare energie, en werd ondersteund door Capcora, M&A adviesbureau.

“Deze acquisitie markeert een belangrijke mijlpaal in onze internationale groei en benadrukt onze inzet voor het bevorderen van een duurzame energie-infrastructuur in Europa. Duitsland biedt aanzienlijke mogelijkheden voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie, wat ons in staat stelt om onze uitgebreide kennis en ervaring in te zetten,” aldus Gerben Smit, CEO van Novar.

David Majert, algemeen directeur bij WiNRG, deelde zijn enthousiasme over de transactie: “We zijn verheugd om de succesvolle verkoop van een significant project uit onze pijplijn aan te kondigen. Onze snelle groei in de competitieve Duitse PV-markt, gecombineerd met onze ervaring in andere belangrijke Europese markten, heeft ons in staat gesteld om partnerschappen te vestigen en een pijplijn van middelgrote en grootschalige grondgebonden PV-installaties te ontwikkelen.” Zijn collega, Norman Nikschtat, voegt toe: “De samenwerking met Novar heeft zich bewezen als een waardevolle samenwerking, en we kijken uit naar het verder uitbreiden van onze samenwerking.”

Novar onderscheidt zich op de markt door het aanbieden van complete systemen die energieopwekking, energieopslag en flexibele energielevering combineren. Het bedrijf identificeert significante kansen in nieuwe markten en brengt zijn bewezen ervaring met geïntegreerde, groene energiesystemen vanuit Nederland mee. Deze expertise geeft Novar een strategisch voordeel bij het implementeren van grootschalige projecten.

De transactie werd gefaciliteerd door Capcora, een financieel adviesbureau uit Frankfurt, en omvatte een aandelenkoopovereenkomst met bijbehorende ontwikkelingsdiensten. “Deze transactie toont de voortdurende groeimogelijkheden binnen de bloeiende Duitse PV-markt. We zijn verheugd dat we WiNRG hebben kunnen ondersteunen in deze succesvolle overgang,” voegt Henning Prigge, directeur bij Capcora, toe.

Juridische advisering voor WiNRG werd verzorgd door Brahms Nebel & Kollegen, terwijl Novar werd bijgestaan door Eversheds Sutherland. Technische advisering werd verstrekt door K&S Ingenieurpartnerschaft Krug & Schram, met fiscaal advies van PwC voor Novar en Osborne Clarke voor WiNRG.

Over WiNRG

WiNRG GmbH, gevestigd in Hamburg, is gespecialiseerd in de wereldwijde ontwikkeling van hernieuwbare energieprojecten, met een sterke focus op de ontwikkeling van grondgebonden PV-installaties in Duitsland.

Over Capcora

Capcora, een onafhankelijk financieel adviesbureau gevestigd in Frankfurt, is gespecialiseerd in M&A en projectfinanciering om de energietransitie in Europa te versnellen.

Over Novar

Novar verbetert de wereld met duurzame energie. Wij zijn onder meer actief met het inzetten van batterijtechnologie, waterstofproductie, warmteopslag, private distributienetwerken en smart grids. Op dit moment hebben we ruim 600 projecten onder handen, variërend van zonneparken en -daken tot volledige groene energiesystemen. Met als uiteindelijk doel: in 2030 4 Gigawatt (het equivalent van het gebruik van één miljoen huishoudens) aan hernieuwbare energie realiseren. 


Lees verder

Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact