Duurzaam investeren
Duurzaam investeren 2 min. leestijd

Investeren in groene energie

Investeren in groene energie

Kennisbank Investeren in groene energie

Investeren in groene energie is belangrijk voor een betere toekomst. We kunnen er niet omheen dat het klimaat aan het veranderen is. Groene energie draagt bij aan een betere wereld en tegelijkertijd kun jij profiteren van een mooie opbrengst.


Wat is groene energie?

Groene energie, ook wel duurzame energie genoemd, wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen zoals wind, zon en water. Grijze energie daarentegen is afkomstig van schaarse fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool en aardolie. Deze brandstoffen raken op en zijn schadelijk voor het milieu. 

Investeren in groene energie

Wie wil investeren in groene energie heeft meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld zelf zonnepanelen aanschaffen of investeren in zonne-energieprojecten. Daarnaast kun je beleggen in zonneparken, windmolenparken, waterkrachtcentrales of aardwarmteprojecten.

Investeren in groene energie bij Novar

Bij Novar streven we ernaar de wereld te verbeteren door middel van duurzame energie. Dit betekent meer groene stroom en minder CO2 uitstoot. We bereiken dit door grootschalige zonneparkten te ontwikkelen op grond, daken en water, in samenwerking met locatie eigenaren, ontwikkelaars en omwonenden. De projecten leveren de locatie-eigenaren en eventueel omwonenden een mooie opbrengst op. 

Wij voelen de urgentie om nu stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen.

Novar Novar
”Getting new energie done”
Novar Novar

Voor wie is investeren in groene energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het investeren in groene energie en dit is voor iedereen mogelijk. Dit kan door het verhuren van jouw dak of grond. Wil je als particulier een bijdrage leveren aan een zonnepark project? Ook dat is mogelijk. Hieronder worden een aantal opties toegelicht. 

Grondeigenaren en groene energie

Ongebruikte grond levert helemaal niets op, maar de kosten lopen wel door. Je grond verhuren voor een zonnepark is dan een goede optie. Je hoeft zelf helemaal niets te investeren maar profiteert wel maandelijks van de opbrengsten. Jij verdient dus geld en tegelijk wordt de CO2 uitstoot verlaagt. 

Wil je zelf een project starten op jouw grond en maximaal rendement behalen? Dan kunnen wij je helpen en ondersteunen waar dat nodig is. Maar wil je, tegen een iets lager rendement, liever ontzorgd worden en dat wij alles voor je regelen? Ook dat is mogelijk. Je grond verhuren kan vanaf 10 hectare grond.

Dakeigenaren en groene energie

Heb jij een groot dak, maar is deze nog helemaal leeg? Dan loop je rendement mis! Je kunt jouw dak verhuren aan Novar voor het realiseren van een zonnedak. Ook hierbij hoef je niets zelf te investeren, maar profiteer je wel van het rendement. En niet onbelangrijk! Je draagt bij aan een betere toekomst! Wij bieden verschillende mogelijkheden voor een een zonnedak van minimaal 3000 m2. 

Je bent minimaal 16 jaar zeker van extra inkomsten, want je ontvangt iedere maand jouw huuropbrengst. Wij kunnen alles voor je regelen, maar ook alleen ondersteunen wanneer jij een eigen zonnedak-project wilt starten.

Ontwikkelaars en groene energie

Ook ontwikkelaars pakken projecten aan als het realiseren van zonneparken. Maar het daadwerkelijk realiseren is niet altijd gemakkelijk. Bijna de helft van de grootschalige zonneprojecten komt niet van de grond. Novar kan helpen bij de realisatie van jouw project. Zo geven wij advies en kunnen ondersteunen bij het indienen van je subsidieaanvraag. Ook kijken we naar de financieringsmogelijkheden en kunnen we de te verwachten kosten inzichtelijk maken, net als de te verwachten opbrengsten.

Zelf investeren in groene energie?

Goede beslissing! Samen dragen we bij aan een betere toekomst. We zijn er graag voor je om je te helpen bij het hele traject. En wil je meer weten over het investeren in groene energie? Neem gerust contact met ons op.

Deel artikel

Lees verder

Naar kennisbank
Duurzaam investeren 2 min. leestijd
Investeren in zonne-energieprojecten

Iedereen heeft er wel van gehoord, de klimaatdoelen van Nederland. In 2019 kwam 8,7% van alle gebruikte energie uit duurzame…

Naar kennisbank