Zonnedak
Zonnedak 2 min. leestijd

Winst voor je vastgoed met deze energieoplossingen

De afgelopen jaren hebben bewezen: niets zo veranderlijk als de energiemarkt. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de hoge (of lage) prijzen van energie. Als vastgoedondernemer wil je sterk wisselende energieprijzen het liefst vermijden. Want je wilt je huurders zekerheid bieden voor de langere termijn en ze daarnaast helpen met vergroenen. Wij snappen dat als geen ander. Daarom heeft Novar slimme, integrale energieoplossingen ontwikkeld, die zorgen voor lagere en stabielere energiekosten. En die zekerheid is prettig: voor jou als eigenaar én voor jouw huurders.


Meer zekerheid met integrale energieoplossingen van Novar

Zelf energie opwekken voor jouw huurders van het vastgoed. En daardoor minder afhankelijk zijn van externe energieleveranciers. Dát geeft stabielere energiekosten en dus meer grip op je rekening. Daarnaast realiseer je meer waarde voor je vastgoed. Waardoor huurders langer blijven zitten en je een duurzame relatie met je huurder opbouwt. 

Als vastgoedondernemer volledig onafhankelijk worden van energieleveranciers? Kan dat? En zo ja, hoe dan? Novar ontwikkelt al jarenlang duurzame energieoplossingen voor de zakelijke markt en regelt dit van A tot Zero. Van opwek en opslag tot distributie en beheer.


Waar veel consumenten al zonnepanelen of een zonneboiler hebben, blijven bij vastgoedondernemers slimme elektrische oplossingen vaak achter. Dat is zonde voor zowel de onderneming als het milieu. Verzeker jezelf van een betrouwbare en stabiele energievoorziening. Grip op de energiekosten geeft ook grip op de kosten die je kunt, mag of moet doorberekenen aan huurders.

Energiebesparingsplicht

Naast meer zekerheid, is ook de energiebesparingsplicht belangrijk. Als je veel energie verbruikt, moet je als vastgoedondernemer aan die plicht voldoen. Hiervoor zijn de Erkende Maatregelenlijsten voor energiebesparing (EML) opgesteld. Het plaatsen van zonnepanelen – met een terugverdientijd van 5 jaar of minder – is een mooie concrete oplossing om te voldoen aan de energiebesparingsplicht.
Omdat SDE-subsidies steeds lager worden, is het zaak om snel te handelen. Bovendien: hoe eerder je jouw CO2-uitstoot verlaagt, hoe sneller je grip op je kosten krijgt. En om je investering te beperken, loont het om snel te handelen. Want de SDE-subsidie wordt elk jaar lager. Bovendien: ook het klimaat wacht niet.

5 concrete ideeën voor meer grip

In onze download vind je 5 concrete ideeën om meer grip te krijgen op energiekosten. Door verschillende slimme oplossingen voor energie met elkaar samen te laten werken, verlaag je jouw CO2-uitstoot. Zo gaat kostbare energie niet verloren, maar wordt deze slim opgeslagen of verwerkt.

We geven je hier alvast een voorbeeld van een concrete oplossing. Zo heeft een zonnedak een hoger rendement tijdens zonnige dagen. Dit kan betekenen dat het dak meer stroom opwekt dan dat er op dat moment nodig is. Met een batterij kun je die elektriciteit opslaan voor gebruik op een later moment. Bijvoorbeeld als er weinig of zelfs geen zon is. Zo realiseer je met een batterij een ‘eigen’ stabieler energienetwerk en ben je niet langer afhankelijk van de onvoorspelbare energiemarkt. 

Naast het combineren van een zonnedak met een batterij, zijn er nog veel meer slimme integrale energieoplossingen. Hierover vertellen we je meer in onderstaande whitepaper. Krijg grip je energiekosten en laat je nu inspireren om meer winst te realiseren voor je onderneming en het milieu.

Laat verschillende oplossingen integraal met elkaar samenwerken

Hoe zorg je ervoor dat jouw energieoplossingen ultiem met elkaar samenwerken? Best lastig! Gelukkig hebben we bij Novar de juiste kennis in huis om je hierbij te ondersteunen. Jij bepaalt je doelen, Novar fixt het.

Nieuwe call-to-action

Deel artikel

Lees verder

Naar kennisbank
Subsidies & financiering Zonnedak 2 min. leestijd
In 2024 ook SDE subsidie voor projecten op zwakke daken

Vanaf 10 september 2024 gaat de nieuwe subsidieronde van de SDE++ van start, met een speciale focus op lichtere zonnepanelen…

Subsidies & financiering Zonnedak 2 min. leestijd
SDE++ 2024: Een nieuwe ronde vol kansen

Goed nieuws voor iedereen die betrokken is bij duurzame energieprojecten! Vanaf 10 september 2024 opent de nieuwe subsidieronde voor de…

Zonnedak 2 min. leestijd
Verduurzamen: zo start je

We kunnen ons goed voorstellen dat de energietransitie als een grote stap voelt. Want waar doe je goed aan? En…

Zonnedak 2 min. leestijd
Nieuwe technologieën maken meer daken geschikt voor zonnepanelen

Je dak gebruiken voor het opwekken van duurzame energie: slim! Daarmee zet je onbenutte ruimte in voor verduurzaming en meer…

Naar kennisbank