Nieuws
Blog 08/11/2023

Bestuurslid bij Holland Solar

Jelmer Pijlman – medeoprichter en directeur van Novar – is bestuurslid geworden bij branchevereniging Holland Solar. Naast zijn werk bij Novar start hij nu als secretaris in het bestuur. Holland Solar sprak hem over zijn nieuwe rol:

Hoe ben je betrokken geraakt bij Holland Solar?

“Vanuit Novar zijn we al sinds de oprichting van ons bedrijf nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen in de zonne-energiesector, met zonneparken, zon op daken, zonthermie en tegenwoordig ook met batterijen en elektrolysers. Dat maakt dus ook dat we in al die jaren al veel contact hebben gehad met Holland Solar. Onze medewerkers zijn actief in allerlei werkgroepen en commissies en leveren op die manier hun inbreng, net als veel andere actieve leden.”


Waarom wilde je graag deel uitmaken van het bestuur?

“Ik vind dat je als organisatie, als je jezelf een grote speler vindt op het gebied van zon, je verantwoordelijkheid moet nemen binnen de branchevereniging. Daarom heel mooi dat ik ben gevraagd om een rol te spelen binnen het bestuur en op die manier kan bijdragen aan een goed klimaat voor zonne-energie in Nederland.”

“Als organisatie moet je verantwoordelijkheid nemen binnen jouw branche.”
Jelmer Pijlman Jelmer Pijlman | Directeur Novar

Waar kijk je het meest naar uit?

“Er speelt ontzettend veel op het gebied van zonne-energie. Er moet nog ongelofelijk veel gebeuren om de energietransitie in Nederland te realiseren en tegelijkertijd is er veel maatschappelijke discussie over de technische invulling daarvan. Ik denk dat het heel belangrijk is dat Holland Solar als branchevereniging daar een heldere positie over inneemt en voor en achter de schermen strijdt voor de zonne-energiesector. Denk bijvoorbeeld aan het verder intensiveren van contacten in Den Haag en andere regio’s en actiever laten zien waarom zon een belangrijke bijdrage levert aan de energiedoelen van Nederland.”


Heb je zin om aan de slag te gaan?

“Jazeker! Het is nog een beetje nieuw voor mij en wat wennen, maar ik vind het tot nu toe erg leuk en belangrijk. Ik ken Holland Solar als een organisatie waar de leden zeer actief meedoen, meediscussiëren en hun mening delen. Het is een actieve branchevereniging, dus dat is alleen maar positief.”

Artikel via Holland Solar


Lees verder

Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Zonnepark-paard
Blog 27/12/2023

Één wet die alles regelt

Lees meer
Samenwerking-coöperatie
Blog 14/12/2023

Samenwerken met Coöperatie Drechtse Energie

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact