Zonne-energie

Elektrische oplossingen

Zonlicht. Daar kunnen we veel mee. Door zonnepanelen en zonneboilers te gebruiken, kunnen we zonlicht omzetten in zonne-energie en zonnewarmte. En die producten hebben we hard nodig. Het is tijd voor efficiënte oplossingen voor duurzame energieopwekking. Zonne-energie is er daar één van. 

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

Wat is zonne-energie?

Zonne-energie. Dat woord kent iedereen. Maar wat is het precies? De zon geeft veel licht en warmte af. Door zonnepanelen te gebruiken, zetten we dit licht om in stroom. Zo maken we duurzame energie mogelijk. Deze techniek bestaat al een lange tijd maar ontwikkelt zich nog steeds in rap tempo. De technologie wordt elke dag efficiënter. En dat is natuurlijk voordelig voor jouw energievraagstuk. 

Zonnestroom

Novar bouwt turn-key zonne-projecten. We realiseerden bijvoorbeeld de grootste solar carport ter wereld op het parkeerterrein van Lowlands. De oppervlakte van het duurzame parkeerterrein is in totaal 35 hectare en biedt daarmee ruimte voor 15.000 auto’s. Met behulp van 90.000 zonnepanelen levert het systeem een vermogen van 35 MWp. Dit staat gelijk aan het stroomverbruik van zo’n 100 Lowlandsweekenden per jaar.  

Het Lowlandsfestival vindt jaarlijks plaats op een vaste locatie in Biddinghuizen. De organisatie is al jaren bezig om het festival te verduurzamen. Het energieverbruik blijft hierbij een uitdaging. Per Lowlandseditie wordt circa 300.000 kWh elektriciteit verbruikt. Bijna alle elektriciteit wordt op dit moment opgewekt door generatoren. Met de aanleg van de Solar Carport maakt het festival een enorme verduurzamingsslag. 

Om zulke projecten te realiseren, onderzoeken we eerst de locatie. We bepalen of we de energie rechtstreeks aan jouw organisatie leveren, of ook willen aansluiten op het stroomnet. En is het hoofdnet vol, dan vinden we altijd een andere oplossing. Ook verzorgen we financiering, subsidie en bouwen we een solide business case. Na oplevering bieden we bovendien slim en efficiënt beheer.  

Zonnestroom in de praktijk

Samen aan de slag

Bij Novar geloven we dat duurzame energie de wereld beter maakt. Daarom realiseren we projecten van formaat. Projecten met een grote positieve impact. Zo genereren we betrouwbare, betaalbare en duurzame oplossingen. Voor bedrijven, overheden en coöperaties.  

Hoe halen we zoveel mogelijk energie uit de zon? Daar houden we ons mee bezig. We werken aan grootschalige zonneprojecten op daken en grond. Hierbij zetten we zonlicht om in stroom. Dit doen we met jarenlange ervaring, nieuwe technologieën en een flinke dosis daadkracht. Zo maken we maximaal gebruik van de zon. We fixen jouw nieuwe energie, terwijl jij met je core business bezig blijft. 

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact