Slim en efficiënt gebruiken.

Oplossingen Efficiënt gebruiken

Groene energie is een grote stap vooruit. Maar hoe je die energie integreert in je systeem, bepaalt het succes van je verduurzamingsinitiatieven. Novar levert PPA’s, corporate PPA’s en GvO’s, zodat jij zeker weet dat de elektriciteit die je gebruikt ook duurzaam is opgewekt. Onze levering wordt slim geïntegreerd en afgestemd op jouw gebruikersprofiel.

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.


Efficiënt gebruiken

Bekijk video

Onze oplossingen

Efficiënte oplossingen voor duurzame energieopwekking.

Jouw energiehuishouding

Oké, je energie is groen. Mooi. Maar hoe gebruik je die op een slimme en toekomstbestendige manier? Door je energienetwerk slim in te richten, vergroot je je flexibiliteit en daarmee je kansen op financieel en duurzaam succes. Met als resultaat een efficiënte afstemming van vraag en aanbod, voldoende capaciteit en alle ruimte voor extra toepassingen, zoals laadinfrastructuur.

Novar maakt werk van jouw energiehuishouding. We realiseren projecten voor een efficiënte en doordachte energiedistributie. Smart grids, voor een efficiënt energiegebruik. Private netwerken, die het regionale elektriciteitsnet niet belasten en ruimte scheppen voor nieuwe ontwikkelingen. En uiteenlopende oplossingen voor een betrouwbare levering van groene energie.

Smart grids & GDS

We ontwikkelen smart grids, voor opdrachtgevers die slim, efficiënt en duurzaam willen opereren. Een slim netwerk weet hoeveel energie je wanneer nodig hebt, en stemt vraag en aanbod op elkaar af. Het houdt ook rekening met de energie die je zelf opwekt, bijvoorbeeld met een zonnepark, en de energie die je opslaat. Een smart grid is bovendien een slimme oplossing voor bedrijventerreinen met spanningsproblematiek of blindstroom – elektriciteit die je wel afneemt maar niet efficiënt gebruikt. Met een slim netwerk gaat er minder energie verloren, verlaag je je inkoopkosten en help je netcongestie voorkomen. Novar realiseert ook gesloten distributiesystemen (GDS). Deze grids zijn private elektriciteitsnetten, die nieuwe energieprojecten als zonne- of windparken mogelijk maken, zonder dat ze het hoofdnet belasten. Met een GDS functioneer je als lokale netbeheerder. Zo kan je grote energieprojecten realiseren, zonder afhankelijk te zijn van ruimte op regionale elektriciteitsnet.

90.000Zonnepanelen op de grond
16 cMWpPiekvermogen per jaar
3.621Opwekprojecten gerealiseerd

Groene levering

Groene energie gebruiken, maar zelf nog geen zonnepark? Of extra groene energie nodig? Novar verzorgt Corporate PPA’s en GvO’s, zodat jij zeker weet dat de elektriciteit die je gebruikt ook duurzaam is opgewekt. Met een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA) neem je voor langere tijd groene stroom af van een specifiek zonne- of windpark.

Voor de afname van duurzame warmte bieden we ook een Corporate HPA: een Heat Purchase Agreement. Met een Garantie van Oorsprong (GvO) weet je zeker dat de hoeveelheid energie die je afneemt, ergens groen is opgewerkt.

Dit betekent niet dat je stroom die jij daadwerkelijk gebruikt duurzaam is, maar wel dat precies die hoeveelheid wel ergens groen is opgewekt. Zo draag je toch bij aan de groei van duurzame energie in Nederland.

Alles komt samen in het groene energiesysteem

Bij Novar denken we in groene energiesystemen.
We realiseren assets, zoals zonneparken. Elke asset die we opleveren, is weer een groene bouwsteen, die te koppelen is met je bestaande én toekomstige assets. Zo ontwikkelen we stap voor stap een groen energiesysteem, voor jouw bedrijf.

Meer over groene energiesystemen

Zelf opwekken

Wij geloven dat duurzame energie de wereld beter maakt.
Daarom realiseren we projecten om meer energie op te
wekken uit groene bronnen, zoals zonne-energie.

Meer over opwekken

Efficiënt gebruiken

Novar levert PPA’s, corporate PPA’s en GvO’s, zodat jij zeker weet dat de elektriciteit die je gebruikt ook duurzaam
is opgewekt. Onze levering wordt slim geïntegreerd en afgestemd op jouw gebruikersprofiel.

Meer over gebruiken

Optimaal beheren

Een zonnepark, windmolenpark of zonnedak verdient maximaal rendement. Wij beheren energieprojecten en houden ze gezond – technisch én financieel.

Meer over beheren

Slim opslaan

Wie wat bewaart, heeft wat. Wij realiseren grootschalige
opslag van duurzame elektriciteit. Met batterijen, groene
waterstof en warmte. Zodat opdrachtgevers maximaal
profiteren van de groene energie die we samen
opwekken.

Meer over opslag

Het groene energiesysteem

Zelf opwekken

Efficiënt gebruiken

Optimaal beheren

Slim opslaan

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact