Solar carport

Oplossingen Opwekken Solar carport

Een solar carport is een prachtig voorbeeld van multifunctioneel ruimtegebruik. Dat ruimte in Nederland schaars is, weten we. Novar maakt daarom altijd zo slim mogelijk gebruik van de schaarse grond. Dit doen we onder andere met onze solar carports: we combineren een parkeerplaats met de opwek van duurzame energie.  

Solar carport biddinghuizen

Groen energiesysteem

De solar carport 

Waarom zou je de ruimte van een parkeerplaats niet dubbel gebruiken? Met een solar carport realiseer je een uniek groen energiesysteem én een plek voor geparkeerde auto’s. Een solar carport is een ideale verduurzamingskans voor jouw bedrijf. Binnen de politiek wordt zelfs gepleit voor het verplicht overdekken van parkeerplaatsen met zonnepanelen. 

Slimme en duurzame oplossing 

Een solar carport is een slimme en duurzame oplossing. Je wekt er groene energie mee op en auto’s staan koel, droog en beschermd onder de panelen. De solar carport geeft je parkeerplaats een zichtbare duurzame uitstraling. 

En duurzaam, dat is het zeker. De zonnepanelen van een solar carport leveren van beide kanten (boven- en onderkant) energie op. Anders dan bij reguliere zonneparken, is de afstand van de zonnepanelen tot de grond groter bij solar carports. Het zogenoemde bifacial effect treedt hier op: de panelen halen energie uit de reflectie van de grond en uit de lucht. 

Naast het leveren van energie is het ook mogelijk om via de solar carport elektrische auto’s op te laden met groene energie, direct afkomstig van de zonnepanelen. Groener dan dit wordt het niet.  

trots

De grootste ter wereld 

Carport

De grootste solar carport ter wereld. Die realiseerden wij in Biddinghuizen. Met 90.000 zonnepanelen levert het systeem 35 MWp vermogen.

Huishoudens

We leveren aan 10.000 huishoudens groene energie. Deze solar carport levert daarnaast duurzame stroom aan het festival Lowlands.

Festivals

Met de grootste solar carport ter wereld wekken we jaarlijks maar liefst 100 Lowlands-weekenden aan groene stroom op.  

Novar in de praktijk

Energie opwekken en leveren

Verduurzaming is voor elk bedrijf anders. We denken graag met je mee over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Een solar carport is een ideale kans om te verduurzamen. Je benut jouw parkeerplaats optimaal en je draagt bij aan de energietransitie. Bovendien geeft het je zichtbaar een positief imago.  

Novar heeft veel ervaring in het realiseren van solar carports en komt graag met je in contact. Wil jij ook bijdragen aan de energietransitie met jouw parkeerplaats? 

Maak een afspraak

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact