Solar carport

Oplossingen Opwekken Solar carport

Een solar carport is een prachtig voorbeeld van multifunctioneel ruimtegebruik. Dat ruimte in Nederland schaars is, weten we. Novar maakt daarom altijd zo slim mogelijk gebruik van de schaarse grond. Dit doen we onder andere met onze solar carports: we combineren een parkeerplaats met de opwek van duurzame energie.  

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

Solar carport biddinghuizen

Groen energiesysteem

De solar carport 

Waarom zou je de ruimte van een parkeerplaats niet dubbel gebruiken? Met een solar carport realiseer je een uniek groen energiesysteem én een plek voor geparkeerde auto’s. Een solar carport is een ideale verduurzamingskans voor jouw bedrijf. Binnen de politiek wordt zelfs gepleit voor het verplicht overdekken van parkeerplaatsen met zonnepanelen. 

Slimme en duurzame oplossing 

Een solar carport is een slimme en duurzame oplossing. Je wekt er groene energie mee op en auto’s staan koel, droog en beschermd onder de panelen. De solar carport geeft je parkeerplaats een zichtbare duurzame uitstraling. 

En duurzaam, dat is het zeker. De zonnepanelen van een solar carport leveren van beide kanten (boven- en onderkant) energie op. Anders dan bij reguliere zonneparken, is de afstand van de zonnepanelen tot de grond groter bij solar carports. Het zogenoemde bifacial effect treedt hier op: de panelen halen energie uit de reflectie van de grond en uit de lucht. 

Naast het leveren van energie is het ook mogelijk om via de solar carport elektrische auto’s op te laden met groene energie, direct afkomstig van de zonnepanelen. Groener dan dit wordt het niet.  

trots

De grootste ter wereld 

Carport

De grootste solar carport ter wereld. Die realiseerden wij in Biddinghuizen. Met 90.000 zonnepanelen levert het systeem 35 MWp vermogen.

Huishoudens

We leveren aan 10.000 huishoudens groene energie. Deze solar carport levert daarnaast duurzame stroom aan het festival Lowlands.

Festivals

Met de grootste solar carport ter wereld wekken we jaarlijks maar liefst 100 Lowlands-weekenden aan groene stroom op.  

Novar in de praktijk

Energie opwekken en leveren

Verduurzaming is voor elk bedrijf anders. We denken graag met je mee over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Een solar carport is een ideale kans om te verduurzamen. Je benut jouw parkeerplaats optimaal en je draagt bij aan de energietransitie. Bovendien geeft het je zichtbaar een positief imago.  

Novar heeft veel ervaring in het realiseren van solar carports en komt graag met je in contact. Wil jij ook bijdragen aan de energietransitie met jouw parkeerplaats? 

Maak een afspraak

Solar carport

Het aantal zonnepanelen, de ligging en de efficiëntie van de zonnepanelen zijn allemaal factoren waar de opbrengst van een solar carport van afhangt. Om je een idee te geven: de grootste solar carport ter wereld heeft 90.732 zonnepanelen en een piekvermogen van 37,7 MWp per jaar. Dit staat gelijk aan een jaarlijkse energievoorziening voor 11.346 huishoudens. Wist je dat deze gewoon in Nederland ligt (Biddinghuizen) en dat Novar deze samen met Lowlands realiseerde?

Een solar carport verduurzaamt jouw energiehuishouding waardoor je voldoet aan toekomstige regelgeving. Daarnaast laat je met een zonnecarport zien dat jouw onderneming met duurzaamheid bezig is. Een carport is één van de weinige duurzame oplossingen die zichtbaar is, wat het een een ideaal middel maakt om je duurzame ambities bij medewerkers en klanten ruchtbaarheid te geven.

Jazeker, het is een slimme combinatie om elektrische auto’s op te laden met de energie die een solar carport opwekt. Er zijn meer mogelijkheden, zoals een batterij voor energieopslag of levering aan het energienet. Wij adviseren je hier graag over in een persoonlijk adviesgesprek.

Met een solar carport wek je duurzame zonnestroom op waarmee je bespaart op je eigen energierekening . Daarnaast krijg je voor de opwek van groene energie GVO’s (garantie van oorsprong), die aantonen dat de energie duurzaam wordt opgewekt. Hoe de financiële voordelen eruitzien hangt af van jouw verbruiksprofiel, maar ook van de manier van exploiteren.

De terugverdientijd van een solar carport hangt af van veel factoren, zoals het aantal zonnepanelen en de oriëntatie ten opzichte van de zon. Daarbij zijn er opties, zoals kopen of leasen, en wel of niet opslaan, die grote invloed hebben op de investering en dus op de terugverdientijd. Daarom geven wij liever persoonlijk advies. Plan gerust een adviesgesprek in.

 

 

Ja, een solar carport valt onder de subsidieregeling SDE++. Er zijn wel eisen en voorwaarden verbonden aan de subsidie, die ook afhankelijk zijn van de omvang van het project in MWp. Interesse? Maak een afspraak en ontvang persoonlijk advies van onze experts.

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact