Batterij

Met de opslag van energie in een batterij werk je mee aan de energie-oplossing van morgen. Om het elektriciteitsnet slimmer te voorzien van duurzame stroom, ontwikkelt Novar een innovatieve manier van energie-opslag: via een batterij. Een batterij, bij jouw zonnepark of –dak, is een toekomstbestendige oplossing voor jouw groene energiesysteem.

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

Hoe werkt het

Een batterij

Energie komt uit verschillende bronnen: via zonnepanelen of een zonnedak. Door deze energie te verzamelen in een batterij, kunnen we op piekmomenten voldoende stroom leveren. Wekken we meer stroom op, dan het elektriciteitsnet aan kan? Ook dan zetten we de batterij in. Op een later moment voeden we de stroom weer het net in. 

De batterij zorgt daarnaast voor een stabieler elektriciteitsnet. De batterij beperkt verlies van opgewekte elektriciteit, energie wat anders verloren gaat slaan we op. Ook compenseert de batterij de voorspelde en daadwerkelijke elektriciteitsopwekking, door het slim invoeden van energie. Lokaal draagt de batterij bij aan een oplossing voor de netcongestie. 

Een batterij neemt relatief weinig ruimte in beslag en is ruimtelijk goed in te passen. Voor elke behoefte is de batterij aanpasbaar en zo vinden we altijd een oplossing voor jouw energievraagstuk. Ook bij een vol elektriciteitsnet zet Novar alles op alles om toch een oplossing te vinden. Dit om zo duurzaam mogelijk energie op te wekken. Nu en in de toekomst. 

Batterij bij Zonnepark Bontepolder 

Als eerste partij in Nederland plaatste Novar een batterij bij een zonnepark. Dit deden we bij Zonnepark Bontepolder in Terneuzen. De batterij heeft een vermogen van 5 megawatt en een opslagcapaciteit van 5 megawattuur. 

Innovatief

Meer innovatieve oplossingen voor de opslag van energie 

De batterij bij Bontepolder is zeker niet de laatste die Novar gaat plaatsen. We plaatsen batterijen achter de meter bij onze zonneparken om op lokaal niveau efficiënter gebruik te maken van transportcapaciteit. Ook op landelijk transportniveau ontwikkelen we grootschalige systemen die de netcongestie en onbalans op de elektriciteitsmarkt verlichten. 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor energieopslag in de vorm van een batterij? We onderzoeken de gewenste toepassing en gaan voor een rendabele business case. Ook is het mogelijk om een batterij te koppelen aan het elektriciteitsnet zonder dat hierbij sprake is van duurzame opwek. Meer weten? Laat hieronder je gegevens achter.  

Efficiënt gebruik transportcapaciteit

Netcongestie en onbalans verlichten

Koppelen aan elektriciteitsnet

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact