Over Novar

Novar is marktleider op het gebied van groene energiesystemen.

Alles onder één dak

Wij hebben alle benodigde expertise die komt kijken bij de realisatie van duurzame energieprojecten.

Optimaal op elkaar afgestemd

Van single asset tot een groen energiesysteem. Jij bepaalt waar je Novar inzet. Wij zorgen dat het optimaal op elkaar is afgestemd.

Meer rendement

Een optimaal rendement zorgt voor meer duurzame energie en meer groene energie.

ONZE AMBITIE

4 Gigawatt aan duurzame energie realiseren vóór 2030, met behulp van groene energiesystemen.

Onze geschiedenis

Vanuit een ambitie begonnen

Wij zijn Novar, sinds 2023. Maar we komen niet zomaar uit de lucht vallen. We hebben al jarenlange ervaring, als marktleider in grootschalige zonneprojecten en als expert in groene energiesystemen.

Onze ambitie als ‘Solarfields’ begon bij de zon. Maar we werken inmiddels aan meer dan dat; we werken aan het energielandschap van morgen. Want ons energienet wordt binnenstebuiten gekeerd. Van enkele grote centrales naar een netwerk van kleinere, duurzame energiesystemen die onderling verbonden zijn. Daarbinnen komen vraag en aanbod van energie bij elkaar. Een nieuwe, complexe wereld waar we met zijn allen nog niet zijn, maar waarvoor we grote stappen zetten.

We denken niet meer in ‘hokjes’ van gas, elektra of warmte. Maar in systemen die opwek, conversie, opslag en levering van energie bij elkaar brengen. Dat doen we met nieuwe technologie. Zo werken we aan opslag met batterijen, warmte – zonthermie – of waterstof. En ook aan nieuwe oplossingen voor netcongestie, zoals een eigen distributienetwerk of eigen netstations. Onze energievoorziening wordt zo geleidelijk integraal, hybride en vooral: slim.