Duurzame logistiek

Sectoren Logistiek

De logistieke sector barst van de kansen om te verduurzamen. Ook in jouw onderneming is er veel groene winst te behalen: je eigen schone energie opwekken en een slimmer en efficiënter energiegebruik. Voor duurzaam succes – voor jou, voor je huurders, je klanten en de wereld om je heen. Novar weet hoe. Wij realiseren jouw groene energieprojecten.

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.


Jouw uitdaging

Logistiek draait in de eerste plaats om een efficiënte operatie en oog voor je klanten. Verduurzamen heeft je aandacht, maar hoe pak je dat aan? Bij Novar vind je de expertise en daadkracht om concrete stappen te zetten. Voor je eigen bedrijf en voor de huurders onder je dak. Om je eigen schone energie op te wekken – voor nieuwe inkomsten en lagere kosten. Om grip te krijgen op je energiehuishouding, en om je klanten een duurzame dienstverlening te bieden. Novar regelt het. Met concrete projecten voor jouw groene energie.

De trends in de logistiek

De beweging in de logistiek gaat naar duurzaam

Laadinfra & HBE’s

We moeten verduurzamen. Dat is duidelijk, maar hoe? Bij Novar helpen wij stap voor stap, asset voor asset. Van laadinfra tot HBE’s.

Zero emissie zones

Duurzaam is de norm. Door wet- en regelgeving moet ook de logistieke sector verduurzamen. Novar helpt de logistieke sector te verduurzamen.

Onze oplossingen

Wij maken de logistieke sector duurzaam met onze oplossingen.

Novar in de praktijk

Wij pakken de grootste uitdagingen aan

Wij maken je duurzame ambities waar, door turn-key energieprojecten op te leveren. Zo realiseren we zonneprojecten, op bedrijfsdaken van 3.000 m2 of groter, en solar carports. Dat doen we als één van de grootste ontwikkelaars van energieprojecten in Nederland. Met je eigen zonne-energie genereer je extra opbrengsten en heb je grip op de energierekening. Jij bepaalt, wij regelen het, van A tot Z.

Elektrificatie wagenpark

De logistiek is in beweging, letterlijk én figuurlijk. Als logistieke dienstverlener of transporteur is je focus het dienen van je klanten. Tegelijkertijd moet de sector een duurzame weg inslaan. Als bedrijf ben je ongetwijfeld bekend met de voortdurende uitdagingen om duurzamer te opereren. Veranderende wet- en regelgeving, zero emissie zones, veeleisende stakeholders en het vergroenen van je wagenpark. Een groen energiesysteem kan hierbij uitkomst bieden.

Met een zonnestroominstallatie lever je een belangrijke bijdrage aan een duurzamere toekomst. Je wekt zelf stroom op met behulp van de zon, wat betekent dat je minder afhankelijk bent van de schommelende energiemarkt en de CO2-uitstoot van jouw bedrijf vermindert.

HBE’s

Transportbedrijven ontvangen HBE’s (Hernieuwbare Brandstofeenheden) wanneer de elektrische vrachtwagens met een eigen zonnestroominstallatie worden opgeladen. Deze certificaten kun je vervolgens doorverkopen aan bedrijven die fossiele brandstoffen gebruiken en door middel van deze certificaten de CO2-uitstoot compenseren. Zo verduurzaam je dus niet alleen je bedrijfsvoering, maar kun je ook een aanzienlijk rendement halen uit de HBE’s, afhankelijk van hoeveel elektrische vrachtwagens je op jaarbasis oplaadt. Dit hoeft niet alleen je eigen vloot te zijn, maar kunnen ook wagens van externe partijen zijn.

Wij hebben alle kennis en expertise in huis om dit voor je te regelen. Van ontwerp en installatie tot het onderhoud van jouw zonnestroominstallatie. Natuurlijk nemen we de juiste laadinfra en de eventuele tussenkomst van een batterij mee. Zo ben jij verzekerd van een toekomstbestendige bedrijfsvoering.  

Duurzame oplossingen voor jou

Novar heeft uiteenlopende oplossingen om jouw energietransitie te fixen. Naast de opwek van groene energie, helpen we je ook aan andere assets om je business te verduurzamen. Distributie van schone stroom. Een smart grid voor een efficiënt energiegebruik. Een slim beheer van je energiehuishouding. Energieopslag. Levering van duurzame en betaalbare stroom of waterstof. Laadinfra voor uitstootvrij transport. Wij realiseren het, met onze expertise, en waar nodig met die van betrouwbare partners. Elke asset die we opleveren is een groene bouwsteen. Zo ontwikkelen we stap voor stap een groen energiesysteem voor jouw bedrijf. Met schone opwek en opslag, met slimme levering en beheer.

Onderweg naar duurzaam met Novar.

Als ondernemer wil je klaar zijn voor morgen. Daarom kies je voor grip op je energierekening. Met zakelijke zonnepanelen op je dak kun je je eigen 100% duurzame energie opwekken. Daarnaast zorg je voor duurzame inkomsten met de opbrengst van je zonne-energie. Zo is je bedrijf minder afhankelijk van onzekere energieprijzen én draag je bij aan een groene en gezonde toekomst.

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact