Zonnepanelen op de grond

Oplossingen Opwekken Zonnepanelen op de grond

Wij geloven dat duurzame energie de wereld beter maakt. Daarom realiseren wij zonneprojecten op land om meer energie op te wekken uit groene bronnen. Als marktleider in zonneprojecten op land, weten wij als geen ander hoe je een succesvol zonnepark realiseert. We doen dit met jarenlange ervaring, nieuwe technologieën en een flinke dosis daadkracht.

Zon op grond

Bekijk video

Zonneparken realiseren 

Om een zonneproject te realiseren, onderzoeken we eerst de locatie. Wij bouwen zonneprojecten op de grond vanaf 10 hectare. Op een stuk grond van 10 hectare kun je rekenen op 30.000 zonnepanelen. De panelen leveren groene stroom via een omvormer naar een transformatorstation dat op het zonnepark staat. Vanaf hier gaat de groene stroom naar jouw organisatie of naar het landelijke elektriciteitsnet. 

Samen bepalen we of we de groene energie rechtstreeks naar jouw organisatie leveren, of aansluiten op het stroomnet. Is het net vol, dan regelen we een andere oplossing. Novar verzorgt de financiering, subsidie en we bouwen een solide business case. Totale ontzorging dus.  

Zonnepark Bontepolder

Geschikte grond

Voordat we een zonneproject op land ontwikkelen, onderzoeken we eerst de locatie. Bijna alle gronden zijn geschikt om een zonnepark op te realiseren. We gaan alleen anders te werk. Soms komt uit een onderzoek voort dat een locatie archeologische meerwaarde heeft. Dan kiezen we voor een constructie die we in zijn geheel op de grond plaatsen, zonder de ondergrond aan te tasten.  

Heb je agrarische grond? Dan kijken we naar hoe we dit dubbel kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld met schapen die onder de panelen grazen. Ons zonnepark is omkeerbaar. Na een periode van 25 tot 30 jaar brengen wij de locatie dus weer terug in oorspronkelijke staat. 

Jouw grond

Grond inzetten voor een zonnepark 

Bij Novar zijn er verschillende manieren om jouw grond in te zetten voor een zonnepark. Wil jij je grond verhuren of verkopen? Dan zorgen wij voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van het park. Ga je je grond verhuren, dan stellen we een overeenkomst met opstalvoorwaarden op. Hierin staat de vergoeding per maand, de exploitatieperiode (25 tot 30 jaar) en de oplevering van de grond na afloop van de samenwerking.  

Een andere optie is het verkopen van je grond aan Novar. We hoeven dan geen afspraken te maken over de exploitatieperiode van het zonnepark. Bij de notaris regelen we de overdracht van de grond. Het grootste voordeel bij het verkopen van grond is dat je direct de volledige verkoopwaarde ontvang, in plaats van een periodieke betaling.  

Batterij zonnepark Bontepolder

Van A tot Zero.

Een complete oplossing

Bij Novar kiezen we voor een complete oplossing voor jouw energievraagstuk. Het houdt niet op bij alleen energie-opwek. Waar kan, maken we de oplossing compleet met opslag. Samen kijken we naar het complete plaatje.

Van A tot Zero

Een complete oplossing van jouw energievraagstuk

Wij zijn er voor elke stap van jouw project. Of je nu al het werk aan ons laat, of het samen wil oppakken. Novar fixt het. Van ontwerp tot financiering, van bouw tot beheer. Van A tot Zero. Zo checken we je dak, verzekering en netcapaciteit. We vragen subsidie en vergunningen aan en installeren de zonnepanelen terwijl je zelf gewoon doorwerkt. En als je wil, verzorgen we ook het beheer en onderhoud. Jij bepaalt, wij fixen het.  

Wil jij liever helemaal ontzorgt worden en ben je tevreden met een iets lager rendement, of wil je zakelijk investeren in zonnepanelen en neem je de touwtjes het liefst zelf in handen? Voor elk soort bedrijf biedt Novar een geschikte oplossing.   

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact