Analyse & Advies

Natuurlijk wil je dat jouw energieproject optimaal presteert. Met duurzaam rendement – vandaag én voor de lange termijn. Samen bekijken we jouw behoeftes als het gaat om beheer. Zo helpt Novar je onder andere met analyse en advies over jouw assets.  

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

Kansen voor jouw asset

Wat we doen

Om te zorgen dat jouw energieproject optimaal draait, geven we graag advies. We analyseren je financiële mogelijkheden, zien kansen om je netwerkprestaties te verbeteren en nemen je lopende contracten onder de loep. Ook gebruiken we slimme modellen om op basis van data vooruit te kijken. We gebruiken onze inzichten in onder meer energieprijzen, weersveranderingen en de staat van je installatie, om op het juiste moment bij kunnen te sturen.  

“Door goed onderhoud en beheer kan de opbrengst van een grootschalig zonnepark al snel worden vergroot met 10 tot 15 procent. De focus ligt hierbij op optimale performance, ieder jaar weer en over de gehele levensduur van het zonnepark.”

Jan Klijnstra, Novar Services

Om je goed te kunnen adviseren over de beste keuzes voor je assets, zorgen we voor heldere analyses. We geven advies op technisch, commercieel en financieel gebied. Onze eerste stap is altijd het monitoren van jouw installaties en het in kaart brengen van jouw doelen. 

Aan de hand van gedetailleerde rapportages over de technische gezondheid van jouw installatie, signaleren en analyseren we eventuele risico’s. Vervolgens geven we concreet advies voor verbeteringen. Zo bekijken we bijvoorbeeld de soiling sensoren om te zien of het tijd is voor een schoonmaak.  

Op commercieel vlak, zorgen we ervoor dat we je duidelijk adviseren over je ppa-constructies. Je wilt immers de juiste koop- en leveringsovereenkomst voor jouw groene elektriciteit. Ook de financiële zaken van jouw asset nemen we onder de loep. Welke kansen zien we voor jouw administratieve organisatie? 

Services08

Jouw assets

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen?

Novar in de praktijk

Voor de lange termijn

Bij Novar gaan we voor de lange termijn. Samenwerken en continuïteit is het uitgangspunt voor onze services. We zorgen dat we jou en je assets kennen. Op die manier sluit ons advies altijd aan bij jouw doelen. Dat is namelijk waar je als investeerder om vraagt.  

Door het beheren van onze eigen assets hebben we jarenlange kennis opgebouwd. Ongeveer 1000MWp geïnstalleerd vermogen is in ons beheer. We weten dus wat er komt kijken bij het exploiteren van een energie-oplossing. Met meer dan 20 jaar ervaring zorgen wij ervoor dat jouw project de aandacht krijgt die het verdient. 

We combineren kennis en ervaring: van onszelf en van partners. We kijken naar de ontwikkelingen die er in de markt zijn. Daardoor geven we concreet advies voor optimale implementatie van operation & maintenance voor jou. Novar geeft je advies over investeren, verzekeren en rendement.  

Logistiek & transport 4 min. leestijd
Wat zijn Hernieuwbare Brandstof Eenheden en hoe kun je daar als transportbedrijf geld mee verdienen?

Met Hernieuwbare Brandstof Eenheden verdien je geld terwijl jij jouw elektrische (vracht)wagens oplaadt met stroom. Hoe dat precies zit leggen…

Zonnedak 3 min. leestijd
Verduurzamen: zo start je

We kunnen ons goed voorstellen dat de energietransitie als een grote stap voelt. Want waar doe je goed aan? En…

Slim Opslaan 4 min. leestijd
Matchmaking

Op zoek naar jouw match made in heaven met energieopslag. Het energielandschap verandert. We stappen over van fossiele brandstoffen naar…

Slim Opslaan 4 min. leestijd
Wat kun je allemaal slim opslaan?

In 2050 moet de Nederlandse energievoorziening duurzaam en CO2-neutraal zijn. Daarvoor zijn we bezig met het inrichten van een nieuw…

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact