Analyse & Advies

Natuurlijk wil je dat jouw energieproject optimaal presteert. Met duurzaam rendement – vandaag én voor de lange termijn. Samen bekijken we jouw behoeftes als het gaat om beheer. Zo helpt Novar je onder andere met analyse en advies over jouw assets.  

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

Kansen voor jouw asset

Wat we doen

Om te zorgen dat jouw energieproject optimaal draait, geven we graag advies. We analyseren je financiële mogelijkheden, zien kansen om je netwerkprestaties te verbeteren en nemen je lopende contracten onder de loep. Ook gebruiken we slimme modellen om op basis van data vooruit te kijken. We gebruiken onze inzichten in onder meer energieprijzen, weersveranderingen en de staat van je installatie, om op het juiste moment bij kunnen te sturen.  

“Door goed onderhoud en beheer kan de opbrengst van een grootschalig zonnepark al snel worden vergroot met 10 tot 15 procent. De focus ligt hierbij op optimale performance, ieder jaar weer en over de gehele levensduur van het zonnepark.”

Jan Klijnstra, Novar Services

Om je goed te kunnen adviseren over de beste keuzes voor je assets, zorgen we voor heldere analyses. We geven advies op technisch, commercieel en financieel gebied. Onze eerste stap is altijd het monitoren van jouw installaties en het in kaart brengen van jouw doelen. 

Aan de hand van gedetailleerde rapportages over de technische gezondheid van jouw installatie, signaleren en analyseren we eventuele risico’s. Vervolgens geven we concreet advies voor verbeteringen. Zo bekijken we bijvoorbeeld de soiling sensoren om te zien of het tijd is voor een schoonmaak.  

Op commercieel vlak, zorgen we ervoor dat we je duidelijk adviseren over je ppa-constructies. Je wilt immers de juiste koop- en leveringsovereenkomst voor jouw groene elektriciteit. Ook de financiële zaken van jouw asset nemen we onder de loep. Welke kansen zien we voor jouw administratieve organisatie? 

Services08

Jouw assets

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen?

Novar in de praktijk

Voor de lange termijn

Bij Novar gaan we voor de lange termijn. Samenwerken en continuïteit is het uitgangspunt voor onze services. We zorgen dat we jou en je assets kennen. Op die manier sluit ons advies altijd aan bij jouw doelen. Dat is namelijk waar je als investeerder om vraagt.  

Door het beheren van onze eigen assets hebben we jarenlange kennis opgebouwd. Ongeveer 1000MWp geïnstalleerd vermogen is in ons beheer. We weten dus wat er komt kijken bij het exploiteren van een energie-oplossing. Met meer dan 20 jaar ervaring zorgen wij ervoor dat jouw project de aandacht krijgt die het verdient. 

We combineren kennis en ervaring: van onszelf en van partners. We kijken naar de ontwikkelingen die er in de markt zijn. Daardoor geven we concreet advies voor optimale implementatie van operation & maintenance voor jou. Novar geeft je advies over investeren, verzekeren en rendement.  

Participatie 1 min. leestijd

Webinar samenwerking energiecoöperaties

Hoe kunnen we samen met bewoners, gemeenten en ontwikkelaars zonneparken realiseren die welkom zijn? Zodat we in 2030 aan de…

Zonnepark 3 min. leestijd

Wat is het grootste zonnepark van Nederland?

De zonneparken worden steeds groter. Dus wat is nou eigenlijk het grootste zonnepark van Nederland? Op dit moment is Dorhout…

Zonnepark 1 min. leestijd

Welke grond is geschikt voor een zonnepark?

Het is belangrijk om van te voren de ondergrond juist in kaart te brengen. Wij gaan geen enkele uitdaging uit…

Zonnepark 2 min. leestijd

Hoe kun je grond verhuren of verkopen voor een zonnepark?

Er zijn meerdere mogelijkheden voor een zonnepark, zoals het verhuren of verkopen van grond voor een zonnepark. In dit artikel…

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact