Samen met energiecoöperaties een zonnepark ontwikkelen.

Sectoren Energie-coöperaties

Groene en betaalbare energie, vóór en door bewoners. Lokaal opgewekt én lokaal bepaald. Een energiecoöperatie is dé oplossing om met je dorp, buurt of regio zelf grip te hebben op de energie die je gebruikt. Met echte duurzame impact, gewoon dichtbij huis. Novar is de partner van Nederlandse energiecoöperaties. Wij helpen jullie aan nieuwe energie, van A tot Zero.

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.


Onze oplossingen

Groene energie, lokaal voor elkaar.

Jullie uitdaging

Het idee is simpel. Als bewoners en ondernemers willen jullie duurzame, betrouwbare en betaalbare energie. Lokaal opgewekt, voor lokaal gebruik. Daarvoor willen jullie niet afhankelijk zijn van waar energiebedrijven of overheden mee komen; jullie komen zelf in actie. Zodat je zelf bepaalt hoe je groene energie opwekt en samen profiteert van de opbrengsten.

Alleen: hoe pak je dat aan? Novar weet hoe. Wij zijn ervaren in het realiseren van projecten met energiecoöperaties. We staan jullie bij, met slagkracht, en met kennis van participatie, vergunningen, financiering, subsidies, bouw en beheer. Daarom trek je samen op met Novar. 

Wij doen

Wij realiseren grootschalige groene-energieprojecten, zoals zonneparken en zonnedaken. En wij geloven in de kracht van coöperaties: initiatieven dichtbij huis, die de wereld duurzamer maken en waar de omgeving van profiteert. Daarom ondersteunt Novar energiecoöperaties, van idee tot realisatie.

Met onze jarenlange ervaring in projecten realiseren samen met energiecooperaties helpen we jullie bij elke stap. Dat begint bij het actief betrekken van omwonenden en belanghebbende partijen. Daarnaast helpen we bij de realisatie. Van business case tot financiering. Van vergunning tot een goede inpassing in het landschap. Van het realiseren van jullie eigen zonnepark tot slim beheer. Zodat jullie als omwonenden profiteren van jullie eigen duurzame energie. En zodat we samen de wereld duurzamer maken.

De trends bij energiecoöperaties

De beweging gaat naar duurzaam

Duurzaam doe je samen

We kennen de uitdagingen van onze stakeholders en regelen de energietransitie, van a tot z. Maar dat doen we wel samen, want we hebben elkaar nodig om de energiedoelstellingen te halen.

Kennis delen

We zijn vindingrijk, creatief en hebben het lef om ongewone keuzes te maken. Door deze waarde maken we het verschil. Wij gaan geen uitdaging uit de weg.

energie cooperaties

Participatie voorop.

Participatie staat centraal in onze aanpak. De komst van een zonnepark heeft impact op de lokale omgeving. Om een project te laten slagen, nemen we iedereen in de directe omgeving zo vroeg mogelijk mee, in de ideeën, plannen en het ontwerp van jullie project. We doen het samen, met initiatiefnemers, bewoners, bedrijven en gemeente. Daarbij geven we niet alleen alle ruimte om mee te denken, maar kijken we ook hoe iedereen eerlijk kan delen in de opbrengsten. Want alleen samen versnellen we de energietransitie.

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact