Zonnepanelen op dak

Oplossingen Opwekken Zonnepanelen bedrijfsdak

Wil jij baas zijn van je eigen energie? Met zonnepanelen op jouw dak kan dat. 100% duurzame stroom is financieel aantrekkelijk, betrouwbaar én draagt bij aan een duurzaam Nederland. Novar zorgt dat de zon werkt voor jou. Wij realiseren grootschalige zonneprojecten op bedrijfsdaken. Zodat jij duurzaam kan ondernemen.

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

Plan adviesgesprek in

Wij realiseren ook op uitdagende locaties

Wij vragen jouw SDE vrijblijvend aan

Wij realiseren zonnedaken vanaf 3.000 m2

Baas van je eigen energie

Heb je last van hoge energieprijzen, twijfels over de leveringszekerheid van energie of wil je de CO2-uitstoot omlaag brengen? Kies dan voor jouw eigen energie-opwek met zonnepanelen op je dak. Zo verzeker jij jezelf van een betrouwbare energievoorziening, dring je CO2-uitstoot terug, verlaag je de energierekening en verduurzaam je de organisatie. Jij bent baas van je eigen energie en op de toekomst voorbereid.

Verdienen met jouw dak

Ben jij ondernemer of vastgoedeigenaar en heb je een dak van 3.000 m2 of groter? Pak dan je kans en laat de zon voor je werken. Daar is geen grote investering voor nodig: je kiest zelf of je gaat voor koop, lease of huur. Je kiest wat bij jou past.

Door zelf groene energie op te wekken, maak je concrete stappen in de energietransitie. Voor jezelf, door te werken aan je duurzaamheidsdoelen én het toekomstbestendig maken van je organisatie. En voor je klanten, de samenleving en de wereld om ons heen. Met zonnepanelen op je dak maak je een positieve impact: pure winst.

Ondernemer Peter Plantenga kiest voor zonnepanelen

Bekijk video

Jij bepaalt, wij fixen het

Wij zijn er voor elke stap van jouw project. Of je nu al het werk aan ons laat, of het samen wil oppakken. Novar fixt het. Van ontwerp tot financiering, van bouw tot beheer. Van A tot Zero. Zo checken we je dak, verzekering en netcapaciteit. We vragen subsidie en vergunningen aan en installeren de zonnepanelen terwijl je zelf gewoon doorwerkt. En als je wil, verzorgen we ook het beheer en onderhoud. Jij bepaalt, wij fixen het.

Wil jij liever helemaal ontzorgd worden en ben je tevreden met een iets lager rendement, of wil je zakelijk investeren in zonnepanelen en neem je de touwtjes het liefst zelf in handen? Voor elk soort bedrijf biedt Novar een geschikte oplossing.

Zonnepanelen op dak

Bij iedere aanvraag voor een zonnedak doen we eerst een haalbaarheidsstudie. Daar kijken naar verschillende factoren zoals obstakels op het dak. Onze technische ontwerper berekent het netto dakoppervlak en de meeste ideale opstelling voor het zonnedak om zo de zonne-opbrengst te bepalen. Daarnaast wordt ook de dakconstructie en dakbedekking beoordeeld door een onafhankelijk ingenieursbureau. Aansluiting op het net is uiteraard ook belangrijk, hier wordt naar gekeken door onze grid-specialisten.

Om inhoud te geven aan de energietransitie, zullen we op diverse manieren duurzame energie moeten opwekken. Voor zon betekent dit dat we zowel op land als in de bebouwde omgeving oplossingen moeten realiseren. Daken zijn hierbij enorm belangrijk. Vanuit Novar kijken we daarnaast ook naar oplossingen zoals solar carports, zonthermie en batterijen.

Nee, meestal is er geen vergunning nodig om zonnepanelen te mogen plaatsen op een dak. Heel soms moet dit wel omdat een zonnedak dan niet past in het bestemmingsplan. Dit kan bijvoorbeeld bij monumenten of beschermde stadsgezichten het geval zijn. Via het Omgevingsloket kun je een vergunningscheck doen voor het plaatsen van zonnepanelen. Of lees meer in de folder Zonnecollectoren en zonnepanelen.

Een zonnedak is een schuin of plat dak dat duurzame zonne-energie opwekt door gebruik te maken van industriële zonnepanelen. Dit zijn andere zonnepanelen dan voor particulier gebruik: ze zijn namelijk een stuk groter. De oppervlakte waarop zonnedaken worden gebouwd, is ook groot. Bij Novar bouwen we zonnedaken vanaf 3.000 m2. Een zonnedak is veel meer dan een rij zonnepanelen: het is vooral en voornamelijk een duurzame energiebron! Lees meer

Een zonnedak hoeft niks te kosten. Een zonnedak levert zelfs geld op. Hierbij kun je kiezen voor meerdere opties. Kies je ervoor om je dak te verhuren of te leasen, dan is er geen enkele eigen investering nodig. Wij zorgen voor de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen. Jij ontvangt de opbrengsten en loopt geen eigen risico. Wil je een hoger rendement? Dan kun je ervoor kiezen om te investeren in je eigen zonnedak, waarbij wij ook kunnen meefinancieren. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie. Afhankelijk van jouw wensen zoeken we naar een samenwerking die voor beide partijen gunstig is.

Niet ieder dak is geschikt, maar kan dat wel worden. Een aantal dingen die belangrijk zijn om te bepalen of jouw dak geschikt is hebben we op een rij gezet:
  • De aansluitingmogelijkheid: Het dak moet op het (toekomstige) energienet kunnen aansluiten.
  • Voldoende ruimte op het dak: Voor een grootschalig zonnedak moet het netto dakoppervlak minimaal 3.000 m² zijn, wat essentieel is voor een optimaal rendement.
  • Aantal obstakels op het dak: Het is wenselijk om zo min mogelijk obstakels zoals ontluchtingspijpen of dakramen te hebben. Hierdoor wordt schaduw op het dak geminimaliseerd en kan er meer zonlicht worden opgevangen.
  • Omliggende obstakels: Minder omliggende obstakels zoals andere gebouwen of bomen zijn ook gunstig, omdat dit resulteert in minder schaduw op het dak.
  • Sterkte van de dakconstructie: De constructie moet de panelen kunnen dragen.
  • De huidige dakbedekking: De keuze van het zonnepanelensysteem is afhankelijk van de huidige dakbedekking.

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact