Zonnedak 4so – beuningen

Zonnedak 4SO – Beuningen

Projecten 4SO – Beuningen

Dit mooie nieuwbouw zonnedakproject in Beuningen is in 2022 gerealiseerd. De 1.292 panelen wekken duurzame stroom op voor 153 huishoudens.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


1.292Zonnepanelen op het dak
153Huishoudens voorzien

Zonnedak 4SO – Beuningen

4Seasons Outdoor in Beuningen heeft in samenwerking met Novar een zonnedak gerealiseerd. 4SO is een A-merk in tuinmeubelen. Samen met Aan de Stegge in Twello is dit zonnedak gerealiseerd. In 2021 is dit nieuwbouwpand gebouwd. In de constructie is er rekening gehouden met de komst van de zonnepanelen. De samenwerking tussen 4SO, Aan de Stegge en Novar is soepel verlopen met dit mooie zonnedak als eindresultaat!

Tijdens dit traject is 4SO bijgestaan door bouwconsultancybureau ‘Van Kessel Janssen bv’. Zij voerden het projectmanagement van het distributiecentrum uit en adviseerde 4SO over de zonnepanelen.

De zonnepanelen op dit dak liggen in een oost-west opstelling. De duurzame opwek wordt zo tijdens de dag beter verspreid. Ook wekken de zonnepanelen meer energie op per vierkante meter. Midden op het dak is er een strook vrijgehouden van zonnepanelen. Dit is in nauw overleg met de verzekering afgestemd. Deze lege strook geldt als brandveiligheidsstrook. Ook zijn de kabels buitenom geplaats vanwege de veiligheid.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Door de groene opwek op dit distributiecentrum van in het totaal 4.000 m2 liggen zijn 153 huishoudens voorzien van stroom. Deze zonne-energie wordt door 1.292 zonnepanelen opgewekt.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het ontwerp is gereed en de vergunningen zijn verkregen. Nadat de financiering is verkregen is de bouw gestart. Het zonnedak is sinds 15 mei 2022 in gebruik genomen en is sindsdien operationeel.

Over dit zonnedak

Waarom?
Bij Novar geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor jou. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonnedaken van formaat.

Locatie
De locatie van dit zonnedak is op het distributiecentrum van tuinmeubelzaak 4 Seasons Outdoor. Dit distributiecentrum heeft een oppervlakte van 12.000 m2, verdeeld over drie verdiepingen. Dit distributiecentrum is gevestigd in Beuningen.


Laatst bewerkt op 15 mei 2023

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact