Zonnedak 4so – beuningen

Een gloednieuw zonnedak

Projecten Zonnedak 4SO – Beuningen

Dit nieuwbouw zonnedakproject in Beuningen is in 2022 gerealiseerd. De 1.292 panelen wekken duurzame stroom op voor 146 huishoudens.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


1.292Zonnepanelen op het dak
306.000kg CO² bespaard
146Huishoudens voorzien

Novar heeft op het dak van het distributiecentrum van 4Seasons Outdoor in Beuningen een zonnedak gerealiseerd. 4SO is een A-merk in tuinmeubelen. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 12.000 m2, verdeeld over drie verdiepingen. Het zonnedak is in samenwerking met Aan de Stegge in Twello gerealiseerd. Het pand is in 2021 compleet nieuw gebouwd. In de constructie is er rekening gehouden met de eventuele komst van de zonnepanelen. De samenwerking tussen 4SO, Aan de Stegge en Novar is soepel verlopen met dit mooie zonnedak als eindresultaat!

Tijdens dit traject is 4SO bijgestaan door bouwconsultancybureau ‘Van Kessel Janssen bv’. Zij voerden het projectmanagement van het distributiecentrum uit en adviseerden 4SO over de zonnepanelen.

De zonnepanelen op dit dak liggen in een oost-west opstelling. De duurzame opwek wordt zo tijdens de dag beter verspreid. Ook wekken de zonnepanelen meer energie op per vierkante meter. Midden op het dak is er een strook vrijgesteld van de plaatsing van zonnepanelen. Dit is in nauw overleg met de verzekering afgestemd. Deze lege strook geldt als brandveiligheidsstrook. Ook zijn de kabels buitenom geplaatst vanwege de veiligheid.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Door de opwek op dit distributiecentrum van in totaal 4.000 m2 kunnen 146 huishoudens jaarlijks voorzien worden van groene stroom! Deze energie wordt door in totaal bijna 1.300 zonnepanelen opgewekt.

Ons proces

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Financiering

Bouw

In gebruik

Het zonnedak is sinds 15 mei 2022 volledig operationeel.

Laatst bewerkt op 23 januari 2024

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact