Zonnedak Bruisten – Winssen

Tuin & Groenverzorging Bruisten groeit en verduurzaamt

Projecten Zonnedak Bruisten – Winssen

Het zonnedak van bedrijf Tuin & Groenverzorging Bruisten in Winssen, is onderdeel van de verduurzaming van de organisatie.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


1.871zonnepanelen op het dak
467ton minder CO2 uitstoot per jaar
223huishoudens voorzien

Over dit zonnedak

Het bedrijf Tuin & Groenverzorging Bruisten is de afgelopen jaren hard gegroeid en verhuist daarom naar een nieuw pand in Winssen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan dit nieuwbouwproject. Onderdeel van het nieuwe pand is de aanleg van een zonnedak bestaande uit zo’n 1.900 zonnepanelen. Groen ondernemen zit al in het DNA van dit bedrijf, daarom draagt duurzame energie van eigen dak hier alleen maar verder aan bij.

In de plannen voor de nieuwbouw is door de constructeur al rekening gehouden met de komst van zonnepanelen op het dak. Zo zijn de lichtstraten in de nok van het dak geplaatst en zijn er geen verdere constructieve aanpassingen nodig. Verder is er door Novar rekening gehouden met de eisen van de opstalverzekeraar zodat deze zonder premieverhoging akkoord ging met de plaatsing van de zonnepanelen. Op dit moment werkt Novar samen met netbeheerder Liander aan de realisatie van de benodigde aansluiting op het elektriciteitsnet, waarbij gezocht wordt naar een oplossing voor netcongestie in de regio. Dit project draagt bij aan het doel van het bedrijf om hun positie op het gebied van duurzaam ondernemen te versterken.

Hoe draagt dit zonnedak bij aan de energietransitie?

Op het nieuwe zonnedak van Bruisten in Winssen worden 1.871 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wordt per jaar 778.804 kWh groene stroom opgewekt. Dit staat gelijk aan het jaarlijks verbruik van 223 huishoudens. Verder zorgt de aanleg van dit zonnedak voor een vermindering van 467 ton CO2 uitstoot per jaar.

Ons proces

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Financiering

Bouw

In gebruik

Het project bevindt zich momenteel in de ontwerpfase.

Laatst bewerkt op 23 januari 2024

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact