Zonnedak Douna machinery – leeuwarden

Belangrijke stap in de energietransitie voor Douna Machinery

Projecten Douna machinery – Leeuwarden

Douna Machinery in Leeuwarden is compleet voorzien in haar eigen energievoorziening door plaatsing van 1.400 zonnepanelen op het bedrijfspand.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie

Over dit zonnepark

Locatie van het zonnedak 

Eind 2021 is er op het gebouw van Douna Machinery in Leeuwarden een zonnepanelendak aangelegd. Het bedrijf is gespecialiseerd in het fabriceren, ontwerpen en bedenken van kritische delen in het productieproces. Met een dakoppervlakte van 3700m2 is er ruimte gemaakt voor de plaatsing van 1400 zonnepanelen.

Realisatie

Op 16 februari 2022 werd de installatie officieel in gebruik gesteld door Abel Reitsma, wethouder Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden. Dit was een mooie afsluiter van een intensief traject van technische voorbereiding waarbij onder andere de dakconstructie en de coating voor het dak zijn aangepast. Voor dit project gelden namelijk zeer strenge SCOPE 12 veiligheidsnormen. Na inspectie is het zonnepanelendak gecertificeerd en kon het officieel in gebruik genomen worden.


1.400Zonnepanelen op het dak
550kWP opwek per jaar
220Huishoudens voorzien

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Het zonnedak van Douna Machinery levert jaarlijks in totaal ongeveer 550.000 KWh per jaar aan stroom op. Dit voorziet ruim 200 huishoudens een jaar lang van groene stroom. Daarbovenop levert het ook nog 124 ton aan CO2 besparing op. Douna Machinery is met deze installatie volledig voorzien in haar eigen stroomgebruik en heeft in de toekomst de mogelijkheid om stroom te leveren aan andere bedrijven op industrieterrein de Hemrik.  

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het zonnedak op het pand van Douna Machinery is officieel in gebruik genomen op 16 februari 2022.

Laatst bewerkt op 16 mei 2023

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact