Op het dak

Ook de pluimveehouderij verduurzaamt

Projecten Zonnedak Hoofdstraat – Beerta

Novar heeft samen met Protium een zonnedak gerealiseerd bij een pluimveehouderij in Beerta. Het project is sinds maart 2021 operationeel.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


1.550Zonnepanelen op het dak
232.000kg CO² bespaard
179Huishoudens voorzien

Op het dak van een veehouderij gelegen aan de Hoofdstraat in Beerta, Groningen heeft Novar een zonnedak bestaande uit ruim 1.500 zonnepanelen gerealiseerd. Hiermee kan jaarlijks ruim 519 MWp duurzame energie worden opgewekt. Dit zonneproject is samen met Protium gerealiseerd. Door daken en stukken grond, zoals braakliggend terrein, om te zetten in zonne-energiecentrales, draagt Protium bij aan de energiedoelstellingen. Samen met de grond- en dak eigenaren zorgen zij voor haalbare en realistische businessmodellen. Zowel Novar als Protium streeft ernaar om Nederland verder te verduurzamen en gelooft in een samenwerking tussen partijen die dit gezamenlijke, duurzame belang nastreven.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Op het dak van de pluimveehouderij in Beerta zijn ruim 1.800 panelen geplaatst. Gezamenlijk hebben deze zonnepanelen een vermogen van bijna 520 MWh. De realisatie van dit project en het in gebruik nemen van het zonnedak zorgt jaarlijks voor 232 ton minder CO² uitstoot! Met de opwek kunnen op jaarbasis ongeveer 180 huishoudens worden voorzien van groene stroom.

Ons proces

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Financiering

Bouw

In gebruik

Het zonnedak is sinds maart 2021 in gebruik.

Laatst bewerkt op 23 januari 2024

Bekijk ook

Op de grond
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact