Zonnedak husa logistics veendam

Het grootste zonnedak van Noord-Nederland

Projecten Zonnedak HUSA Logistics – Veendam

Zonnedak HUSA Logistics in Veendam is het grootste zonnedak van Noord-Nederland en telt maar liefst 30.299 zonnepanelen.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


30.299Zonnepanelen op het dak
6.726.000kg CO² bespaard
3.900Huishoudens voorzien

Locatie van het zonnedak 
In 2022 is er begonnen aan de bouw van een zonnedak op het pand van HUSA Logistics in Veendam. Het bedrijf voorziet in de totale logistieke dienstverlening voor zowel opdrachtgevers als transportbedrijven. Het project betreft 30.299 zonnepanelen over acht opslaghallen met een totale oppervlakte van ongeveer 90.000 m2. De samenwerking met Novar past in de bredere duurzaamheidsvisie van HUSA. Jaren geleden investeerde het bedrijf al in haar verlichting, waardoor het haar energieverbruik met maar liefst 18 procent heeft verminderd. Daarnaast maken de vrachtauto’s gebruik van euro 6 motoren waarmee ze voldoen aan de strenge eisen op het gebied van CO² uitstoot.

Realisatie
De bouw van het zonnedak is eind 2022 afgerond en sindsdien ook operationeel. In eerste instantie leken er constructieve beperkingen te zijn waardoor de bouw bemoeilijkt zou worden. Dit is opgelost door het plaatsen van dak ankers en kleine dak verstevigingen. De dakhuid van het pand is vervangen door siliconen van CoolRoof waardoor optimaal gebruik gemaakt kan worden van de zonreflectie en de energieopwekking hoger ligt. Een win-win situatie!

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Op het dak van HUSA Logistics is een totaal vermogen van 15.077 KWp geïnstalleerd, waarmee 3.900 huishoudens per jaar van groene stroom voorzien kunnen worden. Bovendien voorkomt het in gebruik nemen van dit zonnedak jaarlijks een CO² uitstoot van bijna 7.000 ton. Dit maakt het zonnedak van HUSA het grootste zonnedak van Noord-Nederland!

Ons proces

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Financiering

Bouw

In gebruik

Het zonnedak HUSA Logistics is eind 2022 officieel in gebruik genomen.

Laatst bewerkt op 14 februari 2024

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact