zonnedak Schroten – dalfsen

Zonnedak Schroten – Dalfsen

Projecten Melkveebedrijf Schroten – Dalfsen

Novar huurt het dak van melkveebedrijf Schroten om er zonnepanelen op te plaatsen. Zo geniet de eigenaar van extra inkomsten!

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


544Zonnepanelen op het dak
153 WpPiekvermogen per jaar
72Huishoudens voorzien

Melkveebedrijf Schroten – Dalfsen

Boer Schroten in het Overijsselse Dalfsen heeft zijn dak vol liggen met zonnepanelen. Per jaar zorgt hij er samen met zijn vriendin en kinderen voor 1,4 miljoen liter melk! Dag en nacht worden er 135 koeien gemolken door twee melkrobots. Ondanks het hoge stroomverbruik is Jarno Schroten zelfvoorzienend! Naast de vele zonnepanelen staat er ook nog een kleine windturbine op het erf.

Door de stijgende energiekosten zijn de zonnepanelen erg voordelig. Hiernaast krijgt Jarno Schroten een beloning vanuit de melkfabriek. Dit uit waardering dat ze eigen groene energie opwekken. De samenwerking tussen Jarno Schroten en Novar is vlot verlopen. Zo zijn er snelle zaken gedaan en is Novar het technische gedeelte goed vertrouwd. Tijdens het ontwikkelingstraject bleek dat de onderconstructie van een schuur verstevigd moest worden. Ook moest Enexis een nieuwe transformator plaatsen. Hierdoor zijn de capaciteitsproblemen in de elektra direct verholpen.

Bekijk hieronder het verhaal van Jarno Schroten over zijn samenwerking met Novar:

Jarno Schroten verduurzaamt samen met Novar

Bekijk video

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Op dit zonnedak liggen 544 zonnepanelen. Hiermee worden 72 huishoudens per jaar van groene stroom voorzien. Samen met de overige zonnepanelen en de windturbine op het land werkt boer Schroten nog veel meer duurzame energie op. Zelf is deze boerderij al helemaal zelfvoorzienend.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het ontwerp is gereed en de vergunningen zijn geregeld. Nadat de financiering rond was is de realisatie gestart.

Over dit zonnedak

Waarom?
Bij Novar geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor jou. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonneparken van formaat. Op grond, dak en water.

Locatie
Midden in de weilanden van Dalfsen staat de melkveehouderij van boer Schroten. In deze Overijsselse gemeente wordt zo groene energie op daken opgewekt.

Novar Novar
“We hebben elkaar nodig: ik heb het dak. Zij de panelen”
Jarno Schroten, Melkveehouder
Novar Novar

Laatst bewerkt op 16 mei 2023

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact