Zonnedak Miedema – Leeuwarden

Zonnedak Miedema – Leeuwarden

Projecten Miedema – Leeuwarden

Miedema Bouwmaterialen in Leeuwarden heeft ervoor gekozen ook te gaan verduurzamen en heeft momenteel een zonnedak van 3.887 zonnepanelen.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


3.887Zonnepanelen op het dak
837.248kg minder CO2 uitstoot per jaar
312Huishoudens voorzien

Zonnedak Miedema – Leeuwarden

Bij Miedema Bouwmaterialen zijn 3.887 zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen van Trina Solar hebben een vermogen van 310 wattpiek per stuk. Dit brengt het totale vermogen van het systeem op 1,2 megawattpiek. Verder zijn er 15 omvormers van Huawei geplaatst, type 60KTL. Ongeveer 80% van de opgewerkte energie wordt op de locatie zelf afgenomen. Koninklijke Damstra Installatietechniek B.V. is de installateur.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Het totale vermogen van het systeem is 1,2 megawattpiek, waarmee ruim 300 huishoudens per jaar van groene stroom voorzien kunnen worden. 80% van de totale opgewekte energie wordt op de locatie zelf afgenomen.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het ontwerp is gereed en is in gebruik genomen in juni 2020.

Over dit zonnepark

Locatie van het zonnedak
In 2020 is er een zonnedak aangelegd op het pand van Miedema Bouwmaterialen in Leeuwarden in samenwerking met de installateur van dit project – Koninlijke Damstra Installatietechniek. Het bedrijf is gespecialiseerd in de levering en bewerking van hout- en bouwproducten. In totaal zijn er over een oppervlakte van ongeveer 1,55 ha 3.887 zonnepanelen geïnstalleerd met een vermogen van 310 wattpiek per stuk.

Realisatie
Het zonnedak kon officieel in gebruik genomen worden op 22 juni 2020. Door een leaseconstructie van de zonnepanelen heeft Miedema Bouwmaterialen een grote stap gezet in het verduurzamen van het bedrijf zonder zelf een grote investering te hoeven doen. Het bedrijf betaalt maandelijks een leasevergoeding voor het gebruik van de zonnepanelen en realiseert daarmee een substantiële besparing op de elektriciteitsrekening.

Laatst bewerkt op 9 augustus 2023

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact