Op het dak

Papierbaan – Winschoten

Projecten Papierbaan – Winschoten

De locatie van dit zonneproject is op het dak gerealiseerd van een opslaglocatie gelegen op een industrieterrein in Winschoten.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


2.636Zonnepanelen op het dak
883 kWpPiekvermogen per jaar
305Huishoudens voorzien

Zonnedak Papierbaan – Winschoten

Op het magazijn van Moorman Karton in Winschoten van 9.000 m2 is een samenwerking met Protium een zonnedak gerealiseerd.

Moorman Karton is een bedrijf met veel historie. Het bedrijf is opgericht in 1912 waar ze eerst in de Jordaan gevestigd waren. Daar is de verkoop van karton gestart. Inmiddels heeft het hoofdkantoor zich verplaatst naar Weesp. Het magazijn is gevestigd in Winschoten met nu dus zonnepanelen voor duurzame energie.

Op het dak zijn 2.636 zonnepanelen geplaatst in een oost-west opstelling. Deze panelen zorgen voor 883.060 Wp geïnstalleerd vermogen. Dat houdt in dat er duurzame stroom voor ruim 305 huishoudens opgewekt worden. Dee oost-west opstelling zorgt ervoor dat de energie gedurende de dag verspreider wordt opgewekt.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Op het dak zijn 2.636 zonnepanelen geplaatst. Deze leveren een vermogen op van 883.060 Wp. Inmiddels kunnen er 305 huishoudens gebruik maken van duurzame stroom die via deze panelen zijn opgewekt.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het dak is in gebruik genomen.

Over dit zonnepark

Waarom?
Bij Novar geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor jou. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonneparken van formaat. Op grond, dak en water.

Locatie
Waar het eerste kantoor van Moorman Karton midden in de Jordaan gevestigd zat, hebben ze nu een heel nieuw magazijn in Winschoten. Winschoten ligt in de gemeente Oldambt in de provincie Groningen.

Laatst bewerkt op 16 mei 2023

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact