Op het dak

Een zonnedak midden in het weiland

Projecten Zonnedak Ulsderweg – Beerta

Op het dak van de veehouderij gelegen aan de Ulsderweg in Beerta zijn 1.130 zonnepanelen geplaatst door Novar.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


1.130Zonnepanelen op het dak
441 kWpPiekvermogen per jaar
146Huishoudens voorzien

Zonnedak Ulsderweg – Beerta

Novar heeft midden in de weilanden een zonnedak aan de Ulsderweg in Beerta gerealiseerd. Dit project ligt in de gemeente Oldambt, provincie Groningen. Op het dak van een veehouderij zijn 1.130 panelen geplaatst. 

Waarom?
Bij Novar geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor jou. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonneparken van formaat. Op grond, dak en water.

Locatie
De zelf gebouwde stallen staan in de weides van Beerta. Beerta is een dorp in de gemeente Oldambt. Tijdens de bouw is het dak op sommige plekken verstevigd, zo konden de zonnepanelen geplaatst worden.

Deze 1.130 zonnepanelen wekken een vermogen van 440.700 Wp op. Hiermee worden 146 huishoudens in de gemeente Oldambt voorzien van groene stroom door dit zonnedak.

De oorspronkelijke eigenaar heeft de stallen zelf opgebouwd. Het dak is op sommige plaatsen versterkt, zo is de constructie nu sterk genoeg om de zonnepanelen te plaatsen. Tijdens de ontwikkeling is de dak eigenaar geëmigreerd naar Canada. Daar heeft hij een nieuw melkveebedrijf gestart. Door de goede samenwerking is het project verder ontwikkeld met de nieuwe eigenaar. De bouw is gestart wanneer de stallen zo goed als leeg waren. Inmiddels lopen er weer koeien en wordt er tegelijkertijd duurzame stroom opgewekt.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

De 440.700 opgewekte Wp voorziet 146 huishoudens van groene stroom. Dit draagt bij aan de klimaatdoelen van de gemeente Oldambt.

Ons proces

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Financiering

Bouw

In gebruik

Het dak is momenteel in gebruik.

Laatst bewerkt op 14 februari 2024

Bekijk ook

Op de grond
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact