Op de grond

Avri – Geldermalsen

Projecten Avri – Geldermalsen

Sinds maart 2018 is zonnepark Avri operationeel. Het park is gelegen op een voormalige vuilstort van afvalverwerker AVRI.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


34368Zonnepanelen
4647210kg minder CO2 uitstoot per jaar
8835Huishoudens voorzien

Avri – Geldermalsen

Sinds maart 2018 is Zonnepark AVRI Solar B.V. in Geldermalsen operationeel. De locatie ligt ten noorden van de A15. Het zonnepark is zo’ n twaalf hectare groot, dit staat gelijk aan ongeveer achttien voetbalvelden. Dit oppervlak vol zonnepanelen levert een vermogen van 9.3 MWp op. De grond was in het verleden een vuilstort van de afvalverwerker AVRI. Deze vuilstort is vanaf 1969 tot 2014 in gebruik geweest, daarna is deze afgedekt.

Tijdens de constructie is er gebruik gemaakt van betonnen blokken. Op deze manier blijft de onderliggende folie onbeschadigd. De zonnepanelen zijn verstelbaar. Door deze panelen kan er een optimaal vermogen gerealiseerd worden, ook wanneer er eventuele verzakking optreedt.

Het energiebedrijf Vandebron is verantwoordelijk voor het leveren van de stroom aan zowel particulieren als bedrijven.

Novar Services onderhoudt de komende jaren het zonnepark zodat de prestaties optimaal blijven.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

In het totaal worden 2.525 huishoudens van stroom voorzien door dit zonnepark aan de snelweg. In het totaal zijn er 34.368 zonnepanelen geplaatst op dit park in Geldermalsen.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het ontwerp is gereed en de vergunningen zijn geregeld. We zijn momenteel de laatste hand aan de financiering aan het leggen zodat het project echt gerealiseerd kan worden.

Over dit zonnepark

Waarom?
Bij Novar geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor jou. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonneparken van formaat. Op grond, dak en water.

Locatie
Zonnepark AVRI vindt plaats in het Gelderse Geldermalsen. Het zonnepark ligt ten noorden van de A15, ook zijn er windmolens geplaatst op deze vervuilde gronden. Links van het zonnepark ligt een industrieterrein en een motorcrossbaan van MCC Geldermalsen.

Laatst bewerkt op 11 april 2023

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact