Zonnepark

Zonnepark Bruggenhoek – Heerde

Projecten Zonnepark Bruggenhoek – Heerde

Novar is bezig met de ontwikkeling van een zonnepark grenzend aan de Groote Wetering, in de buurt van Bruggenhoek. Deze locatie ligt nabij het dorp Wapenveld. Dit zonnepark draagt bij aan de opgave om schone energie op te wekken binnen de gemeente Heerde.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


Het zonnepark zit nog in de ontwikkelfase. De gemeente heeft een uitnodigingskader voor zonneparken opgesteld. Novar heeft vervolgens in overleg met de duurzaamheidsambtenaren het participatieproces gestart. De eerste bewonersavond en keukentafelgesprekken zijn inmiddels geweest. Op basis hiervan kijkt Novar naar de mogelijkheden voor een alternatief plan. Het ontwerp zal dus nog worden aangepast.

Daarnaast heeft de gemeente besloten het uitnodigingskader te herzien. Dit betekent dat de randvoorwaarden voor een zonnepark worden aangescherpt. In februari 2024 zal de gemeente hier meer duidelijkheid over geven en zullen wij de nieuwe voorwaarden meenemen in de nieuwe plannen.

Er wordt minimaal 25% van de totale oppervlakte gebruikt om het zonnepark natuurlijk in te passen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen

We begrijpen dat er vragen zijn rondom de ontwikkeling van een zonnepark. We hebben alle vragen verzameld in een overzichtelijk document. Deze kun je hieronder bekijken.

Solar carport biddinghuizen SQUARE

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Het doel van de gemeente Heerde is om binnen dertig jaar klimaatneutraal te zijn. In 2019 werd er 7% van het totale energieverbruik duurzaam opgewekt. Dit percentage moet verhoogd worden doormiddel van onder andere zonneparken. In het totaal biedt de gemeente nu ruimte voor maximaal 50 hectare zonnepark verdeeld over drie verschillende landschapstypen. Zonnepark Bruggenhoek is gelegen in landschapstype Broeklanden, het doel hier is om maximaal 25 hectare zonneparken te realiseren.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

We zitten in het begin van het proces, in de ontwerpfase. De eerste keukentafelgesprekken en bewonersavond is geweest. We zijn aan het kijken naar de mogelijkheden voor een alternatief plan. Dit doen we in gesprek met de omgeving. Daarna dienen wij een principeverzoek in bij de gemeente.

Wanneer de gemeente een positieve grondhouding inneemt tegenover het plan gaan we naar de volgende stap. Wij organiseren een gebiedsproces om het plan verder vorm te geven. Dit doen we samen met omwonenden, ter voorbereiding op de omgevingsvergunning.

Laatst bewerkt op 23 januari 2024

Bekijk ook

Op de grond
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact