Zonnepark de watering coevorden

Een zonnepark samen met de omgeving

Projecten Zonnepark de Watering – Coevorden

In samenwerking met verschillende partijen in Coevorden is zonnepark De Watering gerealiseerd aan de westkant van de N34.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


31.724Zonnepanelen
12,1 MWpPiekvermogen per jaar
3.630Huishoudens voorzien

Novar heeft samen met gemeente Coevorden, Energiecoöperatie Coevorden (ECC), Parkmanagement Coevorden (PMC) en EcotecWorld zonnepark De Watering gerealiseerd aan de westkant van de N34. Het park is sinds december 2019 in gebruik genomen.

Locatie van het zonnepark
Het zonnepark wordt gerealiseerd aan de westkant van de N34 ter hoogte van het bedrijventerrein ‘De Hare’ in Coevorden. Het park wordt verder ingesloten door het Dwarspad en agrarische percelen.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?
De Watering gaat zo’n 12 MWp opwekken waarmee het ruim 3.000 huishoudens kan voorzien van groene stroom. Het zonneveld De Watering van bijna twintig hectare groot is een goede stap richting een duurzame energievoorziening voor Coevorden.

Inwoners en bedrijven worden breed bij het project betrokken
Inwoners en bedrijven van de gemeente worden breed bij het project betrokken. Zo kunnen bedrijven en inwoners investeren via ZonnepanelenDelen, worden lokale bedrijven bij de uitvoering betrokken en worden er werkervaringstrajecten en schoolprojecten aan gekoppeld. Coevorder partijen hebben de handen ineengeslagen en onder regie van de gemeente Coevorden een consortium opgericht dat uitvoering gaat geven aan de plannen.

 

zonneveld Coevorden

Waarom dit zonnepark?

Gemeente Coevorden heeft klimaatdoelstellingen opgezet in lijn met de doelstellingen van de Regionale Energiestrategie (RES) van regio Drenthe. Coevorden wil 0,470 TWh bijdragen aan het gezamenlijke doel van 3,45 TWh in Drenthe. Gemeente Coevorden heeft de voorwaarden geschept voor het opwekken van groene energie.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het park is in december 2019 in gebruik genomen.

Novar Novar
“Inwoners en lokale bedrijven kunnen participeren en educatie krijgt een belangrijke rol in het project van ECC en PMC.”
Jeroen Huizing, wethouder gemeente Coevorden
Novar Novar

Laatst bewerkt op 23 januari 2024

Bekijk ook

Op de grond
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact