Zonnepark doorwerthse zonnehoeve – renkum

Een zonnepark gecombineerd met landbouw en natuur

Projecten Zonnepark Doorwerthse Zonnehoeve

Novar is bezig met de ontwikkeling van een zonnepark in de gemeente Renkum. Dit doen we in samenwerking met energie coöperatie ValleiEnergie. We zijn beide voor 50% eigenaar van het project. We willen een zonnepark ontwikkelen dat ook meerwaarde heeft voor de omgeving. Daarom willen we zoveel mogelijk bewoners en belanghebbenden betrekken en mee laten profiteren.

Meer weten over dit project?

Ga voor meer informatie naar:


28.000Zonnepanelen op de grond
16 MWpPiekvermogen per jaar
5.000Huishoudens voorzien

Hoe wordt de inrichting?

We willen het zonnepark zo ontwikkelen dat het past bij de natuurlijke omgeving en meerwaarde heeft voor de natuur en biodiversiteit. Op het noordelijke deel van het zonneveld willen we zonnepanelen combineren met veel ruimte voor natuur. Op het zuidelijke deel van het zonneveld willen we zonnepanelen combineren met ruimte voor akkerbouw tussen de panelen.

Waar komt het zonnepark?

Het plangebied voor het zonnepark is een agrarisch perceel, gelegen in het buitengebied bij Heelsum en Doorwerth, in de gemeente Renkum. Aan de ene kant grenst het aan de Golfclub van Heelsum, en aan de andere kant aan de Doorwerthse Heide, vlakbij de A50. Het zonnepark zal ongeveer 20 hectare groot worden.

Waar staan we nu in het proces?

Momenteel zitten we nog in het begin van het proces. We hebben de eerste gesprekken gevoerd met bewoners, lokale belangenverenigingen en aangrenzende grondeigenaren. Daarna hebben we een plan ingediend voor de gemeentelijke tender. Eind maart 2024 heeft de gemeente ons plan geselecteerd om verder te gaan richting de vergunningsaanvraag.

Dit betekent nog niet dat we het zonneveld mogen gaan bouwen. Er volgt nu eerst een participatieproces met de omgeving, er moeten onderzoeken uitgevoerd worden, en er moeten technische berekeningen en tekeningen gemaakt worden. Pas als de vergunning is ingediend, beslist de gemeente over het verlenen van de vergunning.

Financiële participatie

De energie coöperatie ValleiEnergie is mede-eigenaar van het project. Zij zullen de financiële participatie organiseren. Dat betekent dat inwoners van de gemeente Renkum kunnen investeren en profiteren van de opbrengsten van het zonnepark.

Meer weten over dit project?

Voor meer informatie over financiële participatie, om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, óf om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen van het project verwijzen wij naar de projectpagina van ValleiEnergie: Doorwerthse Zonnehoeve – Vallei Energie

Services07

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Het zonnepark zal is 20 hectare groot en zal jaarlijks ongeveer 16MWp stroom opleveren, wat gelijk staat het verbruik van 5000 huishoudens. Er wordt nog onderzocht of de zonne-energie met een directe kabel geleverd kan worden aan Parenco, of dat er een batterij bij het zonnepark geplaatst wordt.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

We zitten in de ontwerpfase van het project. We verwachten in 2024 een vergunningsaanvraag in te kunnen dienen bij de gemeente Renkum.

Laatst bewerkt op 24 april 2024

Bekijk ook

Op de grond
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact