Op de grond

Een zonnepark in de Mastenbroekpolder

Projecten Zonnepark Hagedoornweg – IJsselmuiden

Zonnepark Hagedoornweg – Ijsselmuiden is een project in de Mastenbroekpolder. Novar is bezig om de benodigde vergunningen aan te vragen.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


23.920Zonnepanelen op de grond
14,5MWp opgewekte capaciteit per jaar
5.187Huishoudens voorzien

Hagedoornweg – IJsselmuiden

Zonnepark Hagedoornweg – IJsselmuiden ligt in de gemeente Kampen. De gemeente Kampen is onderdeel van de Regionale Energiestrategie (RES) West-Overijssel. Deze heeft als doelstelling om minimaal 1,8 TWh duurzame energie op te wekken voor 2030.  

De locatie van het zonnepark

Het zonnepark ligt ten noordoosten van de plaats IJsselmuiden, in de Koekoekspolder. De Koekoekspolder is het laagst gelegen gedeelte van de Mastenbroekpolder, en is een van de grootste tuinbouw gebieden van Nederland. Voor deze ontwikkeling werkt Novar nauw samen met RWE als ontwikkelaar van zonnepark Koekoekspolder I en Zonnegilde als ontwikkelaar van zonnepark Hagedoornweg.

Hoe kunnen bewoners participeren?

Op dit moment zit Zonnepark Hagedoornweg – IJsselmuiden midden in de planontwikkeling en is Novar zich aan het voorbereiden op de vergunningsaanvraag. Samen met buurtbewoners zijn Novar en andere belanghebbende partijen een juiste invulling aan het geven aan de landschappelijke inpassing van het park. Novar organiseert informatieavonden en ook gaan we met bewoners individueel om de keukentafel. In februari 2023 heeft de eerste informatieavond plaatsgevonden, en ook in april van dat jaar konden bewoners terecht bij ons met al hun vragen en onzekerheden. Zo zorgt Novar er samen met alle belanghebbenden voor dat Zonnepark Hagedoornweg – IJsselmuiden de best mogelijke invulling krijgt voor iedereen!

Services05

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Het plangebied van het project is ongeveer 10,5 hectare en maakt deel uit van een grotere ontwikkeling in de Koekoekspolder met een totale oppervlakte van circa 33 hectare. Zonnepark Hagedoornweg – IJsselmuiden kan met een vermogen van circa 14 MWp naar verwachting meer dan 5.000 huishoudens in de gemeente Kampen van groene stroom voorzien.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Momenteel heeft Novar de vergunningsaanvraag ingediend.

Laatst bewerkt op 19 januari 2024

Bekijk ook

Op de grond
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact