Zonnepark Roodehaan – Groningen

Duurzame energie voor het UMCG-ziekenhuis

Projecten Zonnepark Roodehaan – Groningen

Novar & Zon Direct Groningen hebben begin 2023 de bouw van Zonnepark Roodehaan – Groningen afgerond. Het park is in maart 2023 in gebruik genomen.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


70.430Zonnepanelen
33,3MWp opgewekte capaciteit per jaar
12.000Huishoudens voorzien

Zonnepark Roodehaan – Groningen

Samen met Zon Direct Groningen heeft Novar Zonnepark Roodehaan in Groningen volledig gerealiseerd in maart 2023. De opgestelde Regionale Energiestrategie (RES) Groningen heeft als doelstelling om minstens 5,7 TWh duurzame elektriciteit te realiseren in 2030. Zonnepark Roodehaan gaat hier haar steentje aan bijdragen.

De locatie van het zonnepark

Roodehaan Groningen bevindt zich op de gronden tussen de A7 aan de noordzijde en de Woortmansdijk en Winschoterweg aan de zuidzijde.

Welke meerwaarde heeft dit zonnepark?

Het park wordt landschappelijk ingepast door gerenommeerde landschapsarchitecten, waarbij nauwe aansluiting wordt gezocht bij de vormgeving en landschappelijke inpassing van zonnepark Roodehaan , evenals oude Hunzeloop en de bestaande perceelgrenzen. Daarnaast draagt de inpassing bij aan het versterken van biodiversiteit en natuur. De eerste resultaten over de bijdrage van zonneparken aan biodiversiteit zijn positief. Voor meer info zie:

https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuws/nieuwsartikel/ecologische-inrichting-van-zonneparken-kan-natuur-helpen-maar-niet-alle-soorten-profiteren/#:~:text=Dat%20blijkt%20uit%20de%20eerste,zoals%20veldleeuweriken%20blijven%20er%20weg

zonneweide Roodehaan

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Novar heeft een zonnepark gerealiseerd van ongeveer 29 hectare op een grondgebied van maar liefst 38 hectare. Het park heeft een capaciteit van 33.3 MWp en telt 70.430 zonnepanelen.

Met dit zonnepark kunnen ongeveer 12.000 huishoudens van duurzame energie worden voorzien op jaarbasis. Een deel van deze stroom zal rechtstreeks geleverd worden aan het UMCG-ziekenhuis en de overige opgewekte energie wordt terug geleverd aan het net.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

In maart 2023 is de bouw van het park afgerond. Het is sindsdien in gebruik genomen.

Laatst bewerkt op 30 april 2024

Bekijk ook

Op de grond
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact