Zonnepark scaldia – vlissingen

Eén van de grootste zonneparken van Nederland

Projecten Zonnepark Scaldia – Vlissingen

Novar heeft in 2018 zonnepark Scaldia in Vlissingen gerealiseerd. Het park is in november dat jaar officieel geopend en in gebruik genomen.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


141.204Zonnepanelen op de grond
54,363MWp opwekcapaciteit
16.309Huishoudens voorzien

Zonnepark Scaldia – Vlissingen

Novar heeft in 2018 in samenwerking met ib vogt zonnepark Scaldia gerealiseerd. Het park is in november 2018 in gebruik genomen en is één van de grootste zonneparken van Nederland. Het zonnepark is ruim 38 hectare groot en ligt aan de rand van het havengebied van Vlissingen-Oost. Door middel van 141.204 panelen wordt er duurzame energie opgewekt om ruim 16.000 huishoudens te kunnen voorzien van groene stroom. De realisatie en de bouw van het zonnepark zijn volledig afgerond en het project is al een aantal jaar in gebruik.

 

Locatie 

Het park bevindt zich rond het havengebied van Vlissingen-Oost en is in een langgerekte bocht om het gebied heen gebouwd. Door het park op deze manier te positioneren, tussen een A-weg en het industrieterrein van de haven in, was er nagenoeg geen landschappelijke inpassing nodig. Momenteel heeft Novar het park in gecombineerd beheer, gedeeltelijk door het gras te maaien en gedeeltelijk door er schapen te laten grazen, zodat het gras op het park niet te hoog komt te staan. De schapen zijn bijna het gehele jaar op het park.
 

Bijdrage

Mede door de grootte van het zonnepark levert het een grote bijdrage aan duurzaamheidsdoelstellingen van zowel de gemeente Vlissingen als de provincie Zeeland. Door het realiseren van een zonnepark tussen industrie en infrastructuur in, maken we optimaal gebruik van dit stuk grond. 

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

De realisatie en de bouw van het zonnepark zijn volledig afgerond en het park is al een aantal jaar in gebruik.

Laatst bewerkt op 22 januari 2024

Bekijk ook

Op de grond
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact