Zonnepark sint nyk – de fryske marren

Een zonnepark in samenspraak met de omgeving

Projecten Zonnepark Sint Nyk – De Fryske Marren

Novar heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente de Fryske Marren. Deze vergunning is nodig om verdere stappen te zetten en het park te realiseren.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


16.500Zonnepanelen
10,0MWp opgewekte capaciteit per jaar
3.500Huishoudens voorzien

Sint Nyk – De Fryske Marren

De gemeente De Fryske Marren valt onder de Regionale Energiestrategie (RES) Friesland. Volgens de laatste versie is het doel van de RES-regio Friesland om in 2030 tenminste 3 TWh duurzame elektriciteit op land te produceren. De start in het ontwikkelingsproces van zonnepark Sint Nyk – De Fryske Marren levert een goede bijdrage aan de realisatie van dit doel.

De locatie van het zonnepark

Zonnepark Sint Nyk – De Fryske Marren is gelegen aan de Tsjukemarwei (N927), naast industrieterrein De Slotmolen in Sint Nicolaasga.

Hoe kunnen bewoners participeren?

Het provinciaal beleid heeft als uitgangspunt dat een zonnepark binnen haar grenzen in maat en schaal moet zijn met de desbetreffende dorpen. Verder heeft Novar vanuit het lokaal dorpsbelang veel gesprekken gevoerd met belanghebbenden en zijn er op verzoek meer wilgen geplaatst aan de zuidzijde en zijn de panelen in een zogeheten zuid opstelling geplaatst met ecologisch beheer.

Er is een vergunning benodigd om een zonnepark te realiseren. Het gaat hier om een uitgebreide Wabo-procedure. Dit begint met het indienen van een principe verzoek. Voor zonnepark Sint Nyk – De Fryske Marren is dit verzoek ingediend en is momenteel in behandeling bij Gemeente de Fryske Marren. We kijken uit naar een positieve besluitvorming!

Services07

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Het park is 7,5 hectare groot en telt 16.500 panelen. Met bijna 10 MWp aan opgewekte elektriciteit, is het goed voor de energievoorziening van 3.500 huishoudens op jaarbasis!

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het ontwerp is gereed en er is een verzoek voor een vergunning ingediend bij de gemeente de Fryske Marren.

Laatst bewerkt op 19 januari 2024

Bekijk ook

Op de grond
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact