Zonnepark voorste heikant – reusel-de mierden

Een zonnepark met ruimte voor opslag

Projecten Zonnepark Voorste Heikant – Reusel-De Mierden

Novar heeft op dit moment in samenwerking met energiecoöperatie KempenStroom zonnepark Voorste Heikant in ontwikkeling.

Meer weten over dit project?

Mail projectleider Sierk Hennes voor meer informatie


58.277Verwachte zonnepanelen op de grond
36,4MWp verwachte opwekcapaciteit
12.131Huishoudens voorzien

Zonnepark Voorste Heikant

Novar werkt op dit moment samen met energiecoöperatie KempenStroom aan de ontwikkeling van zonnepark Voorste Heikant in de gemeente Reusel-De Mierden. De projectlocatie is gelegen tussen natuurgebied Hoge Vijvers en het circuit van motorclub De Wielwaal in. Te midden van de locatie staan vijf windturbines, als onderdeel van het windpark Reusel-De Mierden. De locatie waar het zonnepark is voorzien bestaat uit agrarisch gronden en heeft een oppervlak van ca. 31.6 hectare waarvan bruto 22.9 ha bedekt met zonnepanelen. Door middel van 58.277 panelen wordt er duurzame energie opgewekt om ruim 12.000 huishoudens te kunnen voorzien van groene stroom. 

Het ontwerp is afgestemd met de energiecoöperatie, omwonenden, gemeente en andere belanghebbenden. Het zonnepark bevindt zich momenteel in de vergunningsfase.  

Ruimte voor een batterij

De ontwikkelingen in de duurzame energiewereld gaan snel. Zo ook de ontwikkeling van energieopslag in de vorm van batterijen. Voor sommige zonneparken is opslag nu al interessant, voor andere geldt dat Novar ervan overtuigd is dat opslag in de toekomst voor alle zonneparken (nieuw en bestaand) relevant is. Daarom zullen we in de vergunningsaanvraag ook al een batterijopstelplaats toevoegen, om te voorkomen dat later de vergunning aangepast dient te worden. De locatie van deze opstelplaats zal tijdens de technische detailleringsfase worden bepaald.

Bijdrage en contact

Met de aanleg van zonnepark Voorste Heikant wordt een grote bijdrage geleverd aan de duurzaamheidsambities van gemeente Reusel-De Mierden en de provincie Noord-Brabant. Het opgesteld vermogen van het zonnepark bedraagt ongeveer 36 MWp, wat naar verwachting ca. 33.000 MWh per jaar aan duurzaam geproduceerde stroom opwekt.

Als u vragen heeft over het project kunt u contact opnemen met projectleider Sierk Hennes, sierk.hennes@novar.nl of tel +31 6 398 44 562 .

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het ontwerp is afgestemd met de energiecoöperatie, omwonenden, gemeente en andere belanghebbenden. Het zonnepark bevindt zich momenteel in de vergunningsfase.  

Laatst bewerkt op 23 januari 2024

Bekijk ook

Op de grond Opslag
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact