Zonnepark Goor – Waterlanden

Een zonnepark met unieke zonnepanelen

Projecten Zonnepark Waterlanden – Goor

Zonnepark Goor – Waterlanden is gerealiseerd met behulp van de inspraak van de omgeving. Het bestaat uit unieke zonnepanelen.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


26.000Zonnepanelen
10,1MWp opgewekte capaciteit per jaar
3.000Huishoudens voorzien

Zonnepark Goor – Waterlanden ligt in de gemeente Hof van Twente. Deze gemeente is onderdeel van de Regionale Energiestrategie (RES) Twente die als doel heeft om 1,5 TWh aan duurzame energie op te wekken voor 2030. Sinds de aansluiting in eind 2020 draagt dit zonnepark bij aan het behalen van deze doelstelling.

De locatie van het zonnepark

Het zonnepark ligt ten noordoosten van Goor en grenst aan de wijk Heeckeren en het bedrijventerrein Zenkeldamshoek. Het ligt daarmee tussen het sportterrein de Mossendam en de N347 in.

Welke meerwaarde heeft het park?

De panelen die geplaatst zijn op dit zonnepark zijn erg uniek, ze zijn namelijk speciaal voor dit park gemaakt. Om deze panelen zit namelijk een zwarte rand. Dit was een vereiste voor het verkrijgen van de benodigde vergunning, maar ook de omgeving gaf voorkeur aan deze zonnepanelen. Ook de landschappelijke inpassing is samen met de omgeving vormgegeven. Er is een groene strook met verschillende soorten planten en bomen om het zonnepark heen aangelegd, en is er een ‘buffer’ tussen het zonnepark en de woonwijk gehouden. Naast dat dit stuk land bijdraagt aan de landschappelijke inpassing van het zonnepark, kan het door lokale boeren worden gebruikt om hun schapen of koeien te laten grazen.

zonnepark Waterlanden

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Zonnepark Goor – Waterlanden wekt duurzame energie op die geleverd wordt aan inwoners en bedrijven van gemeente Hof van Twente. Op een gebied van bijna 14 hectare zijn meer dan 26.000 zonnepanelen geplaatst. Deze hoeveelheid is genoeg om meer dan 3.000 huishoudens te voorzien van groene stroom!

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het park levert sinds eind 2020 groene stroom aan de omgeving.

Laatst bewerkt op 23 januari 2024

Bekijk ook

Op de grond Opslag
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact