Nieuws
Persbericht 22/06/2023

Novar en Rabobank verhogen “junior financiering” naar EUR 65 mln  

Novar, Rabobank Project Finance en Voltiq kondigen “financial close” aan op de verruimde “junior financieringsstructuur”. De faciliteit verschaft Novar extra liquiditeit om de verdere ontwikkeling, bouw en exploitatie van haar omvangrijke pijplijn van energietransitie projecten in Nederland te financieren.

De structuur omvat naar verwachting meer dan vijfentwintig onderliggende duurzame energieprojecten inclusief zonne-energieprojecten, zonthermische projecten, drijvende zonneparken, en batterij-opslag. Het dividend vanuit deze projecten wordt als basis gebruikt voor de terugbetaling van het schuldvolume van EUR 65 miljoen, dat tijdens de uitrol van de verschillende projecten wordt verstrekt. Dankzij deze faciliteit kan Novar haar portfolio snel uitrollen waarbij het eigendom van de projecten door Novar is zeker gesteld.

Marc Schmitz (Rabobank): “We zijn erg trots om Novar verder te ondersteunen bij het bereiken van hun hoge ambities om bij te dragen aan de Nederlandse energietransitie”.

De innovatieve junior debt faciliteit, die oorspronkelijk in de zomer van 2020 aangegaan werd, heeft Novar reeds in staat gesteld om haar bijdrage aan de energietransitie in Nederland te versnellen. De nu overeengekomen verhoging van de faciliteit ondersteunt Novar nog verder bij het realiseren van haar ambitieuze doelstellingen.

Gerben Smit (Novar): “Met de voortzetting en verbreding van deze waardevolle samenwerking zetten we een grote stap om onze missie te vervullen: vóór 2030 meer dan 1 miljoen huishoudens voorzien van duurzame energie”


We willen onze adviseurs Voltiq, Dentons, Eversheds Sutherland, Mazars en Rebel bedanken voor de vruchtbare samenwerking.Over Novar

Novar, voorheen bekend als Solarfields, is de Nederlandse marktleider op het gebied van de ontwikkeling en exploitatie van groene energiesystemen voor de zakelijke markt, waaronder grootschalige zonneparken, daksystemen, zonnewarmte projecten, batterij opslag, en waterstof opwekking. Novar’s ambitie is een geïnstalleerd vermogen van 4 GW aan duurzame opwekking vóór 2030. Voor meer informatie ga naar www.novar.nl

Over Rabobank

Rabobank Groep levert in verschillende landen over de hele wereld diensten op het gebied van retailbanking, wholesalebanking, leasing en vastgoed. Rabobank Groep stelt het gezamenlijke belang van mensen en gemeenschappen voorop en in de dienstverlening staat het leveren van waarde voor de klant centraal. In Nederland ligt de nadruk op breed marktleiderschap, internationaal ligt de focus op het uitbreiden van de leidende positie als food- en agribank. Rabobank Groep is actief in 38 landen en had 45.415 fte actief op 30 juni 2022. Voor meer informatie over de Rabobank Groep ga naar www.rabobank.com/nl.

Over Voltiq

Voltiq is een financieel adviesbureau gespecialiseerd in duurzame energie, en heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam. Voltiq ondersteunt leidende duurzame energiebedrijven bij het ophalen van eigen- en vreemd vermogen, aan- en verkoop van duurzame energieprojecten en -bedrijven, en decarbonisatie-trajecten voor multinationals middels assistentie bij lange termijn in- en verkoop van duurzame energie. Voor meer info ga naar www.voltiq.com.


Lees verder

Zonnepanelen-grond
Persbericht 01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact