Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
18/11/2021

Solarfields en Soleila bundelen krachten

De Groninger producenten van groene stroom Solarfields en Soleila gaan de krachten bundelen. Door kennis en capaciteiten te combineren kunnen de twee bedrijven beter inspringen op de uitdagingen die het vormgeven van de energietransitie biedt. Met de samenwerking ontstaat een Noordelijke alliantie waar meer dan 110 mensen iedere dag werken aan de energietransitie en het produceren van groene stroom.

Overname

Soleila wordt overgenomen door Solarfields, en zal de komende jaren onder eigen naam haar werkzaamheden voortzetten. Gerben Smit, CEO van Solarfields: “Solarfields is marktleider op het gebied van grondgebonden zonprojecten. Sinds twee jaar hebben we ook een eigen dak-portefeuille. We zien dat de roep om alle daken in Nederland in te zetten als onderdeel van de energietransitie, steeds groter wordt. Juist daarin is Soleila zeer ervaren. Naast hun ervaring op het gebied van grootschalige zonnedaken, is Soleila een bedrijf dat zeer professioneel en gedreven werkt. Dit sluit nauw aan bij onze filosofie waardoor deze samenwerking goed voelt”  

Energievraag verandert

Met de overname van Soleila zijn beide partijen in staat om in te spelen op de veranderende marktvraag. Smit: “Het gaat niet alleen om opwek, maar om het totale energievraagstuk. Door onze expertises op het gebied van besparing, opwek, opslag en afname te bundelen, zijn we beter in staat om het energievraagstuk bij onze huidige en toekomstige klanten te bedienen.”  

Sieger Dijkstra, CEO van Soleila, sluit zich daarbij aan. “Wij zien dat het ontwikkelen van zonnestroom projecten op land steeds ingewikkelder wordt. Het betrekken van de lokale energie coöperaties, de lange en ingewikkelde vergunning trajecten en andere hobbels die overwonnen moeten worden. Hierin is Solarfields zeer ervaren en daarin kunnen wij veel van hen leren. Ook de ervaring met bouwen en beheren van grootschalige landprojecten geeft voor ons een mooie aanvulling. Verder kunnen we op deze wijze voldoen aan onze wens om de projecten in Nederlandse handen houden”.

1 Gigawatt stroom

De samenwerking betekent een gezamenlijke portefeuille van ca. 150 dak-projecten met een gezamenlijk opgesteld vermogen van ca. 200 MWp. De gezamenlijke doelstelling is om een productiecapaciteit van in totaal 1 gigawatt te bouwen en beheren. Dit staat gelijk aan de stroomvoorziening voor 350.000 huishoudens. Door de samenwerking ontstaat een Noordelijke alliantie die alleen al in 2022 voor 120 miljoen euro zonnedaken gaat investeren in Nederland. Op deze manier kan ook de stroomvoorziening ook in Nederlandse handen blijven. Het bundelen van krachten gaat ons in de toekomst dus veel expertise en capaciteit opleveren. We kijken uit naar de toekomst!

Over Soleila

Soleila is ruim 3 jaar geleden begonnen als ontwikkelaar van zonnestroomprojecten op land en op daken. Met name op daken is de organisatie snel gegroeid. 9 Maanden na de start bevond Soleila zich al in de top 10 SDE aanvragers in Nederland met betrekking tot Solar projecten. Soleila is gehuisvest in de Energy Academy Europe op het Zernikepark in Groningen waar het kantoor deelt met het Global Center on Adaptation van de Verenigde Naties. Als Groninger bedrijf wil Soleila graag haar bijdrage leveren aan het ontwikkelen van alternatieven voor het Groninger Gas en aan het bereiken van de doelstellingen die in Nederland zijn vastgesteld in het klimaatakkoord. 

Over Solarfields

Bij Solarfields geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor de locatie-eigenaar en eventueel omwonenden die kunnen participeren. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we energieoplossingen van formaat zoals zonneparken, zonnecarports, zonnedaken, energieopslag, smart grids en groene waterstof. 


Lees verder

Algemeen 25/07/2024

ESG Report 2023

Lees meer
GDS Avermieden
Persbericht 17/07/2024

Bouw eigen netstation Avermieden gestart

Lees meer
Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact