Nieuws
Algemeen 18/04/2023

Tijd voor Novar.

Solarfields en Soleila gaan verder onder een nieuwe merknaam. Meer oplossingen en diensten. Meer slagkracht. Meer impact. Wij zijn klaar om de energietransitie van Nederland te versnellen. Daarom is het tijd voor een nieuwe merknaam. Een naam die zonne-energie omarmt, en tegelijk verder kijkt dan dat. Een nieuwe naam, die staat voor daadkracht in nieuwe energie: Novar.

Grote stappen

Onze ambitie als ‘Solarfields’ begon bij de zon. Maar we werken inmiddels aan meer dan dat; we werken aan het energielandschap van morgen. Want ons energienet wordt binnenstebuiten gekeerd. Van enkele grote centrales naar een netwerk van kleinere, duurzame energiesystemen die onderling verbonden zijn. Daarbinnen komen vraag en aanbod van energie bij elkaar. Een nieuwe, complexe wereld waar we met zijn allen nog niet zijn, maar waarvoor we grote stappen zetten.

We denken niet meer in ‘hokjes’ van gas, elektra of warmte. Maar in systemen die opwek, conversie, opslag en levering van energie bij elkaar brengen. Dat doen we met nieuwe technologie. Zo werken we aan opslag met batterijen, warmte – zonthermie – of waterstof. En ook aan nieuwe oplossingen voor netcongestie, zoals een eigen distributienetwerk of eigen netstations. Onze energievoorziening wordt zo geleidelijk integraal, hybride en vooral: slim. Daarvoor zijn nieuwe bedrijven nodig. Bedrijven als Novar, die kennis, ervaring en doorzettingsvermogen samenbrengen voor die nieuwe energiesystemen.

Onze ambities gaan verder

We zijn nog maar net begonnen. In Nederland, maar ook internationaal. Want nieuwe energie-oplossingen houden niet op bij de grens. De sleutel is dat we aanbieders en gebruikers van energie slim op elkaar laten inspelen. Daarbij laten we hen autonoom opereren op de energiemarkt. Dat kan volledig ontzorgd, met intelligente algoritmes. En met efficiënt beheer van hun energiesysteem. Zo wordt ook hernieuwbare energie weer vanzelfsprekend en betaalbaar. Dat is waar Novar voor staat.

Er zijn nog veel uitdagingen voordat we in die nieuwe energie-orde zijn aanbeland. De hordes die we tegenkomen, nemen we per project. Daar ligt onze ‘track record’. Zo zijn we marktleider in zon op land geworden. En dat kunnen we goed. Met een gedreven en ervaren team van specialisten, die hun bijdrage willen leveren, de verandering omarmen en doorpakken. Want in de kern zijn we ‘fixers’. We maken stappen met hernieuwbare energie en brengen complexe energiesystemen tot leven. Van A tot Zero.

David de Jong

Meer weten over Novar?

Neem contact op met David de Jong


Lees verder

Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer
Algemeen 15/12/2023

‘Geen zonnepark meer zonder een batterij’

Lees meer
Algemeen 09/11/2023

Kamerbrief Aangescherpte voorkeursvolgorde zon: wat betekent dit voor jou?

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact