Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een zonnedak:

  • Toekomstbestendig pand: Als ondernemer wil je zorgeloos kunnen blijven ondernemen, zowel op korte als lange termijn. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in dit streven. Met een zonnedak geef je invulling aan duurzaamheid en verhoog je de aantrekkelijkheid van jouw bedrijfspand.
  • Financieel voordeel: Als ondernemer verwacht je rendement op je investering. Op basis van de huidige subsidieregeling biedt een zonnedak momenteel een aantrekkelijk rendement dat vaststaat voor minimaal 16 jaar.
  • Wet- en regelgeving: In 2019 sloten bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden het Nederlands Klimaatakkoord. De hierin gemaakte afspraken worden steeds meer vertaald naar concrete wet- en regelgeving. De realisatie van zonnedaken is hierin een breed gedragen eerste stap.
  • Wens van andere stakeholders: de maatschappelijke urgentie om te verduurzamen neemt steeds verder toe. Naast de politiek, verwacht ook de directe omgeving van jouw onderneming op dit vlak steeds meer. Door te investeren in een zonnedak geef je een positief signaal af aan de buitenwereld en laat je zien dat je actief bezig bent met verduurzaming.