Zonnedak
Zonnedak 3 min. leestijd

Zakelijke zonnepanelen kopen

Wil je zelf de touwtjes in handen houden en genieten van maximaal rendement? Dan is het zakelijk kopen van zonnepanelen een goede optie. Je hebt volledige zeggenschap over welke aspecten je zelf wilt uitvoeren en welke je wilt uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan de aanvraag van de SDE of aan het onderhoud van de zonnepanelen. Samen met onze partners staan wij klaar om je te ondersteunen met één of meerdere diensten, zodat we samen Nederland verder verduurzamen! Neem zelf de regie in handen en werk samen met ons aan een duurzame toekomst!


Zakelijk zonnepanelen kopen

Wil je als bedrijf zonnepanelen voor jouw bedrijfsdak? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Novar helpt je graag bij het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen en ondersteunt je bij de financiering, verzekering en het plaatsen van jouw zonnepanelen. Er zijn hierin verschillende mogelijkheden, maar op deze pagina vertellen alles wat jij moet weten over het zakelijk kopen van zonnepanelen.

Financiering zonnepanelen zakelijk

Ben je geïnteresseerd in zakelijke zonnepanelen? Dan is dit het juiste moment om actie te ondernemen. Er zijn nog verschillende subsidies en aftrekposten waar jij aanspraak op maakt bij het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen. Zo kun je bijvoorbeeld de SDE aanvragen. Dit is de Stimuleringsregeling Duurzame Energie. Deze subsidie is voor bedrijven die investeren in windenergie en zonne-energie. Het is waardevol om nu te investeren, aangezien de subsidievoorwaarden in de toekomst kunnen veranderen of zelfs kunnen verdwijnen.

Besluit jij zakelijk te investeren in zonnepanelen? Dan hoef je niet zelf de wereld van subsidies in te duiden. Bij Novar kunnen wij de SDE-subsidieaanvraag voor jouw dak verzorgen. We hebben alle verkregen SDE ook daadwerkelijk gerealiseerd. De aanvraag van de subsidie gaat in rondes, dus daarom kan het even duren voordat je aanspraak maakt op de subsidie.

Gelukkig zijn er nog een hoop andere subsidies en aftrekposten die de zakelijke financiering van zonnepanelen aantrekkelijk maken. Ook hierbij kunnen we je helpen. Graag vertellen we je meer over in een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat levert zakelijk zonnepanelen kopen mij op?

De opbrengst van een zonnedak, hangt af van de keuzes die je maakt. Ga je een dak verhuren voor zonnepanelen of een eigen zonneproject starten? Welke keuze je ook maakt: wij blijven altijd naast je staan. Zo profiteren we samen van de zon! We bieden deze mogelijkheden aan bij een bedrijfsdak van minimaal 3.000 m2.

Afschrijven zonnepanelen zakelijk

Veel mensen vragen zich af hoe je de jaarlijkse afschrijving van zonnepanelen berekent. Hierbij is het goed om te vermelden dat de afschrijvingstermijn van zonnepanelen is vastgesteld op 20 jaar (Bron: SRA). Dit betekent dat je er 20 jaar over mag doen om de zonnepanelen terug te betalen. De daadwerkelijke afschrijvingskosten zijn natuurlijk afhankelijk van de aanschafwaarde en de wijze van financiering.

Kies je voor het zakelijk leasen van zonnepanelen, of voor het verhuren van jouw bedrijfsdak aan Novar? Dan heb je niet te maken met de afschrijvingskosten. Je hoeft dan immers geen lening af te sluiten.

Maatwerkoplossingen van Novar

Wanneer je zonnepanelen zelf aanschaft, zal de afschrijving per saldo het hoogst zijn. Maar tegelijkertijd ben je dan ook de eigenaar van de zonnepanelen en kun je er zeker van zijn dat je een uitstekend rendement behaalt. Bij Novar bieden we verschillende maatwerkoplossingen voor zonnepanelen op bedrijfsdaken. Wat is de beste oplossing voor jouw dak? Wij onderzoeken het vrijblijvend, samen met jou. We kijken naar de specifieke kenmerken van jouw situatie en vinden zo de meest geschikte oplossing die past bij jouw behoeften en wensen.

Vraag vandaag nog een gesprek aan

Wil je toch zelf zonnepanelen kopen en hier eigenaar van zijn? Raadpleeg hiervoor wel eerst jouw verzekeraar en bespreek van tevoren aan welke eisen jouw zonnedak moet voldoen. Novar houdt dan uiteraard rekening met de eisen van de opstalverzekeraar. Verhuur je jouw bedrijfsdak aan Novar, of kies je voor leasen? Dan heb je helemaal geen omkijken naar de verzekering en regelen wij dit voor jou. Voor iedere situatie is er een geschikte oplossing. Wees er dus op tijd bij en ontdek wat het rendement van zakelijke zonnepanelen voor jou kan zijn. Neem snel contact met ons op om te weten wat jouw mogelijkheden zijn!

Deel artikel

Lees verder

Naar kennisbank
Zonnedak 3 min. leestijd

Winst voor je vastgoed met deze energieoplossingen

De afgelopen jaren hebben bewezen: niets zo veranderlijk als de energiemarkt. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de…

Zonnedak 3 min. leestijd

Is verduurzamen van je vastgoed de moeite waard, of is het weggegooid geld?

Verduurzamen moet, maar met idealisme alleen red je het niet. Voldoende rendement maken op je portefeuille is noodzakelijk. Wat doet…

Zonnedak 3 min. leestijd

Bedrijfsdak verhuren

Voor eigenaren van grote bedrijfspanden is het interessant om het dak te verhuren voor zonnepanelen. Met deze optie ontvang je…

Zonnedak 3 min. leestijd

Zakelijk zonnepanelen leasen

Als ondernemer wordt het steeds belangrijker om duurzaam te ondernemen en op deze manier bij te dragen aan de toekomst.…

Naar kennisbank