Zonnedak
Zonnedak 3 min. leestijd

Zonnepanelen zakelijk

Met zonnepanelen op het dak ben jij de baas van je eigen energie. 100% duurzame stroom is financieel aantrekkelijk én draagt bij aan een duurzaam Nederland. Novar zorgt dat de zon werkt voor ondernemers met een dak van 3.000 m2 of groter.


Grip op je eigen energie

Als ondernemer wil je klaar zijn voor morgen. Daarom kies je voor grip op je energierekening. Door te kiezen voor zakelijke zonnepanelen op je dak, ben je in staat om zelf 100% duurzame energie op te wekken. Daarnaast zorg je voor duurzame inkomsten met de opbrengst van je zonne-energie. Zo is je bedrijf minder afhankelijk van onzekere energieprijzen én draag je bij aan een groene en gezonde toekomst.

Duurzaam ondernemen

Kies voor duurzaam ondernemen en maak positieve impact op jouw bedrijf, omgeving en de planeet. Dit is het moment om te kiezen voor zakelijke zonne-energie. Omdat het kan. En omdat je iets moois wil neerzetten voor de toekomst. Zonnepanelen op je dak zorgen niet alleen voor duurzame inkomsten en minder afhankelijkheid van onzekere energieprijzen, maar verhogen ook de waarde van jouw bedrijfspand. Het is tijd om actie te ondernemen en te kiezen voor pure winst.

Samen met Novar

Wij zijn dé experts in zonneprojecten van formaat. Speciaal voor zonnedaken vanaf 3.000 m2. We zijn betrokken bij elke fase van het proces en begrijpen wat je nodig hebt: de kennis van een specialist, plus de vrijheid om zelf te bepalen hoe je het aan wil pakken. Wij staan voor je klaar met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor elke stap van ons gezamenlijke zonneprojecten.

  • Advies
  • Checken en regelen van het papierwerk: SDE-subsidie, constructiecheck, opstalverzekering, netcapaciteit en vergunning
  • Bouw en aansluiting
  • Beheer en onderhoud
  • Ook voor energieopslag

Waarom zonnepanelen zakelijk aanschaffen?

Heb jij een groot bedrijfspand? Dan maak je waarschijnlijk veel kosten. Denk bijvoorbeeld aan de afschrijving van het pand en de kosten voor het onderhoud van jouw pand. Dat is niet het enige; ook de energieprijzen zijn niet voordeliger op geworden. Maar wist je dat je juist geld kunt verdienen met jouw bedrijfsdak? Door zonnepanelen aan te schaffen bij Novar, met een minimum van 3000m2, genereer je inkomsten. Wij plaatsen de zonnepanelen, onderhoudt deze en jij verdient er geld mee! Naast het kopen van zonnepanelen biedt Novar de mogelijkheid om zonnepanelen te leasen, of om jouw bedrijfsdak te verhuren. Zo draag jij niet alleen bij aan duurzame energie, maar ook aan de waarde van jouw bedrijf.

Uitstekend rendement 

Er zijn verschillende redenen voor het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen. Zo ontvang je bijvoorbeeld een uitstekend rendement voor de zonnepanelen. Ook zijn er subsidies voor bedrijven die investeren in zonnepanelen. Door de subsidies en belastingvoordelen kun je profiteren van jouw investering. Bovendien kun je als bedrijf de BTW over de zonnepanelen terugvragen, net als bij andere zakelijke investeringen. Een slimme investering die zichzelf dus gemakkelijk terugverdient.

Wat leveren zakelijke zonnepanelen mij op?

De opbrengst van een zonnedak, hangt af van de keuzes die je maakt. Ga je een dak verhuren voor zonnepanelen of een eigen zonneproject starten? Welke keuze je ook maakt: wij blijven altijd naast je staan. Zo profiteren we samen van de zon! We bieden deze mogelijkheden aan bij een zonnedak van minimaal 3.000 m2.

rekenvoorbeeld

Dakverhuren voor zonnepanelen

Verhuur je een dak van 3.000m2? Dan ontvang je +/- €4.500 opbrengst per jaar. Na 16 jaar heb je dus €72.000 verdiend!

Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo verdien je geld terwijl je dubbel geniet van de zon. Binnen twee werkdagen ontvang jij van ons een voorstel op maat.

Zonnepanelen zakelijk: dak verhuren, kopen of leasen

Als ondernemer kun je ervoor kiezen om zelf te investeren in zonnepanelen, mits je genoeg kapitaal hebt of bereid bent om een lening af te sluiten. Door te kiezen voor zonnepanelen kopen, vergroot je het rendement aanzienlijk ten opzichte van verhuren of leasen van zonnepanelen. Echter, heb je niet genoeg geld beschikbaar voor een investering, maar wil je wel direct besparen op energie kosten? Dan kun je kiezen voor zonnepanelen leasen. Hierdoor bespaar je niet alleen direct op je energierekening, maar ontvang je ook een vergoeding voor het gebruik van je dak.

Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan

Bij Novar willen we graag de wereld verbeteren met duurzame energie. Alleen met genoeg draagvlak en de juiste samenwerkingen kunnen we stappen zetten, naar meer groene stroom en minder CO2-uitstoot. Zakelijk investeren in zonnepanelen betekent dan ook: zakelijk investeren in de toekomst. Met zonnepanelen zakelijk weet je zeker dat je een goede investering doet. Ook draag je direct bij aan de gestelde klimaatdoelen van 2030. Wil jij net als andere succesvolle ondernemers geld verdienen met jouw bedrijfsdak? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Deel artikel

Lees verder

Naar kennisbank
Subsidies & financiering Zonnedak 3 min. leestijd
In 2024 ook SDE subsidie voor projecten op zwakke daken

Vanaf 10 september 2024 gaat de nieuwe subsidieronde van de SDE++ van start, met een speciale focus op lichtere zonnepanelen…

Subsidies & financiering Zonnedak 3 min. leestijd
SDE++ 2024: Een nieuwe ronde vol kansen

Goed nieuws voor iedereen die betrokken is bij duurzame energieprojecten! Vanaf 10 september 2024 opent de nieuwe subsidieronde voor de…

Zonnedak 3 min. leestijd
Verduurzamen: zo start je

We kunnen ons goed voorstellen dat de energietransitie als een grote stap voelt. Want waar doe je goed aan? En…

Zonnedak 3 min. leestijd
Nieuwe technologieën maken meer daken geschikt voor zonnepanelen

Je dak gebruiken voor het opwekken van duurzame energie: slim! Daarmee zet je onbenutte ruimte in voor verduurzaming en meer…

Naar kennisbank