Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
25/09/2017

De start van het zonnepark in Geldermalsen

Op de voormalige vuilstort in Geldermalsen is sinds vorige week veel bedrijvigheid. Na het winnen van de tender is de bouw van het zonnepark van start gegaan. Inmiddels zijn de eerste palen geslagen waarop de onderconstructie bevestigd zal worden. Hier zullen vervolgens 34.000 zonnepanelen op worden geplaatst. Zonontwikkelaar Solarfields is samen met partner ib vogt begonnen met de aanleg van het voorlopig grootste zonnepark van Gelderland.

De voormalige vuilstort bij Avri was in gebruik van van 1969 tot 2014. De vuilstort is vervolgens afgewerkt. De zonnepanelen komen op het talud en bovenop de afvalberg langs de A15 te liggen. Het realiseren van een zonnepark op een voormalige vuilstort vraagt in de realisatie wel om meer aandacht dan reguliere grondgebonden zonneparken. Doordat de folie intact moet blijven zijn er restricties met betrekking tot de diepte dat de grond mag worden geroerd. Solarfields en ib vogt kiezen er daarom voor om op locatie de betonnen ballast blokken te storten, zoals te zien is op de afbeelding.

Levering panelen vertraagd
Volgens de laatste stand van zaken worden de zonnepanelen eind 2017 geleverd. De levering loopt vertraging op door een enorm tekort aan zonnepanelen op de Europese markt. Omdat de onderconstructie er op het moment van levering al ligt, kost het plaatsen van de zonnepanelen naar verwachting slechts enkele weken.


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact