Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
27/12/2017

Denktankbijeenkomst Zonnepark Molenwaard

Op dinsdagavond 12 december heeft de denktankbijeenkomst voor Zonnepark Molenwaard plaatsgevonden in Wijkcentrum Spokie. Het doel van deze bijeenkomst was om tot een breed gedragen plan te komen ten aanzien van de landschappelijke inpassing van de zuid-, oost-, west-, en noordrand van het zonnepark.

Bewoners werden op de avond ingedeeld bij omwonenden die aan dezelfde kant van de projectlocatie wonen. Op deze manier kon men voor elke rand een landschappelijke inrichting overeenkomen die voldeed aan de wensen van de omwonenden die er het dichtst bij wonen. Onder begeleiding van 2 architecten van MD Landschapsarchitecten werden de wensen van de aanwezigen in kaart gebracht en uitgetekend op een kaart. Er was ook een adviseur ruimtelijke ordening van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.

De landschapsarchitect verwerkt de uitkomst van de denktankbijeenkomst in een definitieve landschappelijke inpassing. Als deze klaar is, wordt deze weer aan de bewoners gepresenteerd (o.a. via de nieuwsbrief). De definitieve landschappelijke inpassing zal uiteindelijk onderdeel worden van de vergunningsaanvraag.


Lees verder

Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact