Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
12/01/2023

Solarfields sluit eerste batterij aan in Zonnepark Bontepolder te Terneuzen 

Op woensdag 11 januari heeft Solarfields de eerste batterij in Zonnepark Bontepolder te Terneuzen aangesloten. Dit is de eerste Nederlandse batterij die op zo’n grote schaal bij een zonnepark gebruikt wordt op dezelfde netaansluiting. De batterij heeft een vermogen van 5 megawatt en een opslagcapaciteit van 5 megawattuur en is ontwikkeld door Alfen. Afgelopen woensdag is de batterij onder beheer van Solarfields geplaatst.

Site Acceptance Test 

Woensdag, bij het oplevermoment van de batterij, zijn de laatste afrondende tests uitgevoerd middels een Site Acceptance Test (SAT). Tijdens deze test worden verschillende zaken gecontroleerd. De batterij wordt geladen en ontladen. De batterijcellen, laadsnelheid en koelsystemen worden bekeken, maar ook wordt er nagekeken hoe de behuizing erbij staat en of de communicatie met de software correct verloopt. Na afloop van deze geslaagde SAT is de batterij volledig in beheer gekomen van Solarfields.

Stabieler elektriciteitsnet 

De koppeling tussen het stroomnet, de batterij voor energieopslag en het zonnepark zorgt voor een stabieler elektriciteitsnet. Er kan realtime gereageerd worden op de situatie op de markt. “Door de plaatsing van de batterij kunnen we het energiesysteem op diverse manieren ondersteunen. De batterij kan verlies van opgewekte elektriciteit beperken, afwijkingen tussen voorspelde en daadwerkelijke elektriciteitsopwekking compenseren op landelijk niveau, of lokaal bijdragen om netcongestie op te lossen.” vertellen Gerke Schaap, Project Manager Storage, Hydrogen & Smart Grids, en Maarten Kral, EPC Manager van Solarfields.  

Op de voormalige vuilstort Bontepolder in Terneuzen startte Solarfields in juni met de bouw van een zonnepark. De totale oppervlakte van het zonnepark bedraagt 11,8 hectare, waar 31.962 zonnepanelen geplaatst zijn die genoeg zonne-energie leveren voor ruim 5277 huishoudens. 

Samenwerking 

Bij de realisatie van deze batterij werkten we samen met Alfen, ib vogt, Repowered en Spectral. 


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact