Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
06/08/2019

Geen zienswijzen voor zonnepark Dorhout Mees

Groningen, 6 augustus 2019 – Zonnepark Dorhout Mees is weer een stap dichter bij realisatie. In de afgelopen periode lag de vergunningsaanvraag ter inzage en konden omwonenden zienswijzen indienen. Na het sluiten van deze periode is gebleken dat deze niet zijn ingediend. Dit betekent dat de vergunning voor het project zal worden verleend.

Het zonnepark

Zonnepark Dorhout Mees beslaat een oppervlakte van 85,5 hectare, welke op de locatie van het gelijknamige golfterrein wordt gerealiseerd. Het park is op dit moment, met een gepland 125 MWp, de grootste van Nederland en draagt bij aan de doelstellingen die binnen gemeente Dronten gesteld zijn. Gedurende 25 jaar zal het zonnepark voldoende duurzame energie opwekken voor bijna 34.000 huishoudens op jaarbasis.

Vervolgstappen

Het verlenen van de vergunning is een positieve ontwikkeling voor het zonnepark. De volgende stap zal de aanvraag van de SDE+ subsidie zijn. Deze subsidie is benodigd om een zonnepark te kunnen realiseren in Nederland. Solarfields verwacht dit najaar de aanvraag hiervoor te kunnen doen.


Lees verder

Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer
Persbericht Biedplichtcontract Enexis
Persbericht 18/01/2024

Enexis en Novar sluiten uniek contract over flexibele energielevering 

Lees meer
Zonnepark-paard
Blog 27/12/2023

Één wet die alles regelt

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact