Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
06/08/2019

Geen zienswijzen voor zonnepark Dorhout Mees

Groningen, 6 augustus 2019 – Zonnepark Dorhout Mees is weer een stap dichter bij realisatie. In de afgelopen periode lag de vergunningsaanvraag ter inzage en konden omwonenden zienswijzen indienen. Na het sluiten van deze periode is gebleken dat deze niet zijn ingediend. Dit betekent dat de vergunning voor het project zal worden verleend.

Het zonnepark

Zonnepark Dorhout Mees beslaat een oppervlakte van 85,5 hectare, welke op de locatie van het gelijknamige golfterrein wordt gerealiseerd. Het park is op dit moment, met een gepland 125 MWp, de grootste van Nederland en draagt bij aan de doelstellingen die binnen gemeente Dronten gesteld zijn. Gedurende 25 jaar zal het zonnepark voldoende duurzame energie opwekken voor bijna 34.000 huishoudens op jaarbasis.

Vervolgstappen

Het verlenen van de vergunning is een positieve ontwikkeling voor het zonnepark. De volgende stap zal de aanvraag van de SDE+ subsidie zijn. Deze subsidie is benodigd om een zonnepark te kunnen realiseren in Nederland. Solarfields verwacht dit najaar de aanvraag hiervoor te kunnen doen.


Lees verder

GDS Avermieden
Persbericht 17/07/2024

Bouw eigen netstation Avermieden gestart

Lees meer
Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact