Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
23/08/2022

Zo krijg jij grip op je energierekening

Je kan er niet omheen. De energieprijzen rijzen de pan uit en vroeg of laat gaan we dat allemaal merken in onze portemonnee. Hoe dat komt weten we wel, maar belangrijker is de vraag: wat kunnen we eraan doen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, zodat jij weer grip krijgt op je energierekening.

De toenemende energievraag na de coronacrisis, de onzekerheid van Russische aardgastoevoer en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het zijn allemaal factoren die invloed hebben op de hoge energieprijzen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, weet niemand hoe lang dit precies zal gaan duren…

Wat kan je zelf doen?

Gelukkig zijn er dingen die je zelf kunt doen om grip te krijgen op je energierekening. De meest voor de hand liggende? Die is simpel. Je energieverbruik in huis beperken. Zo kan je om te beginnen de thermostaat standaard een graad lager zetten. Hiermee bespaar je gemiddeld 120m3 per jaar (120 euro). Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor energiezuinige apparaten én slim gebruik te maken van het daltarief. Tijdens de daluren betaal je namelijk een lager tarief voor iedere kWh stroom die je verbruikt.

Positieve ontwikkelingen

Een andere manier om grip te krijgen op je energieverbruik is door je huis energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld met vloerisolatie of zonnepanelen. Doordat een energiezuinige woning veel voordelen biedt voor jezelf én het milieu, zetten steeds meer mensen een stap ‘in de groene richting’. Dat is ook terug te zien aan ons online zoekgedrag. Warmtepompen, vloerisolatie en zonnepanelen zijn niet voor niets veel gezochte termen op Google.

Investeren in zonnepanelen

Met name zonnepanelen zijn in trek. Meer dan anderhalf miljoen huishoudens hebben ze al op hun dak liggen en dat aantal neemt iedere dag toe. Een logische ontwikkeling als je bedenkt dat de energieprijzen toenemen, de aanschafkosten dalen, en veel mensen hun steentje willen bijdragen aan een duurzamer milieu. Bedrijven blijven nog een beetje achter.

Begin 2021 was nog maar 12% van het beschikbare dakoppervlak voorzien van zonnepanelen. Dat betekent dat 88% nog niet is benut en dat is zonde, want de potentie is er. Hoeveel je precies kunt besparen met het opwekken van zonne-energie is niet zo makkelijk te zeggen. Dat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit en het vermogen van je zonnepanelen.

Zonnestroom via Novar

Op de stijgende energieprijzen hebben wij weinig invloed, maar op ons eigen energieverbruik des te meer. Liggen er bij jou zonnepanelen op jouw goed geïsoleerde dak? Dan zul jij minder van de stijgende energieprijzen merken. Dat geldt voor huishoudens, maar ook voor bedrijven. De meeste panelen liggen nog altijd op bedrijfspanden en in zonneparken. Novar (voorheen Solarfields) ontwikkelt, bouwt en beheert deze grootschalige zonneparken samen met eigenaren, overheden en omwonenden. Met 23 zonneparken in gebruik en 4 zonneparken in aanbouw voorzien zij op dit moment meer dan 85.000 huishoudens van groene stroom. Daarnaast werken we steeds meer aan duurzame energieoplossingen, onder andere voor vastgoed. Daarbij combineren we zonnepanelen met een batterij en springen we zo slim mogelijk om met de opgewekte energie.


Lees verder

Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact