Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
20/09/2017

Groen licht voor zonnepark Fort de Pol in Zutphen

Het Groningse bedrijf Solarfields is dankzij een verleende omgevingsvergunning door de gemeente Zutphen een stuk dichter bij de aanleg van een flink zonnepark op Fort de Pol in Zutphen. Op de voormalige vuilstortplaats op bedrijventerrein De Mars moet een park ter grootte van zeven voetbalvelden komen met 14.500 zonnepanelen. De zonnepanelen komen grotendeels op het bovenste plateau van Fort de Pol en op het zuidtalud, een klein deel is voorzien op het westtalud.

Het verlenen van de vergunning voor het park is mooi nieuws, vindt projectmanager Jop Smit van Solarfields. “Een hele belangrijke stap. Nu komt het aan op de vraag of we een SDE+ subsidie krijgen tijdens de landelijke najaarsronde.” De subsidiepot tijdens die ronde is met zes miljard euro gevuld, maar of Solarfields een deel daarvan in de wacht sleept voor de Zutphense plannen hangt af van het totale aantal aanvragen. Smit: “Wat daaruit komt weet je nooit helemaal zeker, maar ik heb goede hoop dat het lukt.”

Als in januari volgend jaar blijkt dat Solarfields inderdaad de subsidie krijgt kan de bouw van het zonnepark snel daarna beginnen en is de ingebruikname wellicht al aan het begin van de zomer. “We willen het park zo snel mogelijk draaiende hebben. De gemeente Zutphen is groot voorstander, omdat het park flink bijdraagt aan de gemeentelijke duurzaamheiddoelstelling.” De aanleg van het park zal wel iets langer duren dan normaal gesproken het geval is, verwacht Smit. “Dat komt door de locatie. Op een voormalige vuilstortplaats duren voorbereiding en bouw net wat langer. Je moet secuur te werk gaan, er komt bijvoorbeeld eerst een laag afdekfolie over de grond.”


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact