Nieuws
Blog 16/11/2023

Group Controller gezocht

“Novar is een platte en informele organisatie. Tijdens de lunch ziet iedereen in de kantine en maakt een praatje – zakelijk of niet”, vertelt Gerrit Landman, Manager Accounting en Control bij Novar. Voor zijn afdeling zijn we op zoek naar een Group Controller. Waarom je bij Novar wil werken? Daar vertelt Gerrit je alles over.

Samen de schouders eronder

Gerrit werkt nu dik een half jaar bij Novar: “Als manager accounting & control zorg ik ervoor dat we als team de financiële administratie voor Novar Nederland op orde hebben. Dit gaat onder andere over de facturen, salarissen en alle kosten en omzet van onze assets, vertelt Gerrit. Als Group Controller regel je dit voor alle externe administraties in binnen- en buitenland. Uiteindelijk zorgen we er samen voor dat alle teams de financiële administratie op dezelfde manier verwerken.” 

Geef zelf vorm aan je rol 


De functie Group Controller is nieuw binnen Novar. Dat geeft de vrijheid om deze zelf in te richten. Binnen Novar wordt vaker veel vrijheid gegeven. “Novar is een jonge, snelgroeiende organisatie. Op dit moment zijn nog niet alle processen in beton gegoten. Daarom kun je vaak nog zelf invulling geven aan werkprocessen. Vind je dat er iets gedaan moet worden, dan wordt het erg gewaardeerd dat je het zelf oppakt en je mening geeft. Hoe je dat doet mag je in principe zelf bepalen. Zolang je maar de wet volgt, natuurlijk ;).”  

“Ondanks de omvang en het aantal collega’s zijn we nog steeds een open organisatie.”
Gerrit-Landman Gerrit Landman | Manager Accounting & Control

Jouw taken en verantwoordelijkheden


Als Group Controller hou je je bezig met het opstellen en uitvoeren van financiële consolidaties en rapportages voor de directie en onze aandeelhouders. Voorbeelden hiervan zijn kwartaalrapportages en de groepsjaarrekening. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de financiële positie van Novar en draag je zorg voor een goede inpassing van de buitenlandse deelnemingen in de consolidatie. Naast het samenwerken met Gerrit, werk je ook veel samen met IFRS reporting specialist Yanieke. Samen zorg je voor een eenduidige accounting binnen Novar en ben je een aanspreekpunt op het gebied van vaktechnische accounting vraagstukken.

Waar kom je te werken?


Novar is marktleider op het gebied van groene energiesysteem. Innovaties volgen elkaar snel op. Daarom vinden we het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ons team bestaat uit meer dan 100 collega’s verdeeld over Groningen, Rotterdam en Arnhem die samen de schouders eronder zetten. “Ondanks de omvang en het aantal collega’s zijn we nog steeds een open organisatie. Mensen zijn vrij om te zeggen wat ze vinden, ook naar elkaar. Ik heb gemerkt dat mensen het zelfs waarderen als dit gebeurt.” 

Voel jij ook de drive om nú stappen te zetten naar een duurzamere wereld? Solliciteer direct of neem contact op met onze corporate recruiter Anita via anita.deridder@novar.nl.  

Enthousiast? Word onze nieuwe

Group Controller


Lees verder

Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Zonnepark-paard
Blog 27/12/2023

Één wet die alles regelt

Lees meer
Samenwerking-coöperatie
Blog 14/12/2023

Samenwerken met Coöperatie Drechtse Energie

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact