Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
30/04/2018

Henk Groenewold bekleedt nieuwe functie als Construction Manager

Henk Groenewold aan het woord

Henk Groenewold is al sinds het begin van Solarfields betrokken binnen de organisatie. Inmiddels is Solarfields flink gegroeid en zijn er tal van nieuwe functies ontstaan binnen de organisatie. Henk Groenewold bekleedt daarom per medio april de rol van Construction Manager. Wat houdt deze functie exact in? Wat zijn de eerste uitdagingen? We stellen Henk in het kort een aantal vragen.

Allereerst, wat houdt je nieuwe functie binnen Solarfields precies in?

‘Mijn functie als Construction Manager bevindt zich voornamelijk in de realisatiefase van een zonnepark. Ik ben hét aanspreekpunt voor de partijen waarmee we samenwerken gedurende de bouw van een zonnepark. Indien er een onverwacht probleem ontstaat, denk ik mee in de oplossing zodat het gehele project binnen de verwachte tijd wordt afgerond. Mijn rol is eigenlijk op een natuurlijke wijze ontstaan. Tijdens de bouw van de eerste twee zonneparken in Franeker en Geldermalsen heb ik ervaring opgedaan in deze functie. We merkten dat ik met mijn technische achtergrond en interesse zeer geschikt ben voor deze rol. Daarnaast is focus op coördinatie belangrijk nu we meerdere parken tegelijkertijd gaan bouwen. Zo is mijn rol dus ontstaan en het is erg leuk om te doen!’

Klinkt als een mooie uitdaging. Wat zijn de eerste uitdagingen die in het verschiet liggen?

‘Dat is het zeker. Natuurlijk ontstaan er altijd onvoorziene situaties tijdens de bouw van een zonnepark. Zo moesten we tijdens de realisatie van het zonnepark te Franeker onverwachts een groter transformatorstation vervoeren dan waarvoor we een vergunning hadden aangevraagd. Oftewel, de hele planning overhoop. Wat de toekomstige uitdagingen worden weet ik natuurlijk niet van tevoren. Binnenkort start de bouw van zonnepark Marum en iets later start ook de realisatie van zonnepark Achtkarspelen. We zijn druk met de voorbereiding daarvan op dit moment. Daarnaast hebben we natuurlijk nog veel parken in de pijplijn dus nog genoeg uitdagingen in het verschiet!’

Betekent dus dat er een nieuwe rol als Project Manager open komt te liggen. Kun je deze rol kort beschrijven?

Dat klopt, we zijn inderdaad op zoek zijn naar een nieuwe Project Manager. Niet alleen ter vervanging, we groeien snel en zoeken sowieso doorlopend naar nieuwe Project Managers binnen Solarfields. Als Project Manager is het belangrijk dat je overzicht kunt bewaren en denkt in oplossingen. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van verschillende projecten en hebt daarbij regelmatig afspraken met verschillende partijen en overheden. Een erg leuke en afwisselende functie dus!

Kijk voor meer informatie over de vacature van Project Manager op onze vacaturepagina.


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact