Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
29/11/2021

Het eerste RES-congres: “Het gaat om mijn toekomst. Geven jullie daar wel om?”

3 november 2021, tijdens de Nationale Klimaatweken, zijn wij bij het eerste RES-congres geweest. Voor sommigen een open deur, voor anderen niet: het RES is onze Regionale Energie Strategie. Kort samengevat is het ons landelijk Klimaatakkoord, in de praktijk.

Tijdens het congres zijn we iedereen die zich betrokkenen voelt bij de RES tegengekomen: overheden, maatschappelijke organisaties, netbeheerders, marktpartijen, wetenschappers en burgers. De dag stond in het teken van leren van inzichten uit de praktijk en van elkaar. Maar ook inspiratie opdoen en ons netwerk uitbreiden. 

Het RES: de urgentie

Projectmanager Lylian Dwarkasing focust zich al langere tijd op participatie. Een bezoek aan het RES-congres kon daarom niet uitblijven: “Ik vond het een inspirerende dag. De urgentie van de energietransitie is heel erg benadrukt. Samen hebben we nagedacht over ideeën en innovaties waar je tijdens het dagelijkse werk niet altijd tijd en ruimte voor hebt. Mooi om te zien is dat het woord ‘samen’ makkelijk zo’n honderd keer is gevallen. Dit geeft mij het gevoel dat echt tot ons begint door te dringen dat we de klimaatdoelen alleen halen als we er met zijn allen de schouders onder zetten.”

“Hoe de sprekers hun visie dan omzetten in actie en resultaat, is grotendeels overgelaten aan de fantasie van de luisteraars. Toch was het goed om te horen dat iedereen de transitie en ‘samen’ belangrijk vindt. Voor mij weer veel inspiratie om aan de slag te gaan. Samen met het participatieteam gaan we weer bezig om ‘samen de zon’ nog verder te vertalen naar de praktijk.”

Focus op zonnedaken

Ook collega’s Niels van der Meulen en Claire den Hertog, Business Developers Roof zijn naar het RES-congres geweest: “Het was een informatieve en inspirerende dag! Het is fijn om te horen dat er veel focus uitgaat naar Zon op Dak en dat iedereen de urgentie van de energietransitie lijkt te voelen. Er waren mooie en waardevolle presentaties. Zoals van de weerman van RTL, Reinier van den Berg.”

“Wat echt is blijven hangen, zijn de woorden van de 14-jarige spreker van Extinction Rebellion: ‘Het gaat hier om mijn toekomst. Geven jullie daar wel om?’ Genoeg inspiratie voor actie dus. We zijn heel erg benieuwd hoe dit alles vertaald gaat worden in de RES 2.0 die er nu aankomt. Wijzelf gaan in ieder geval weer aan de bak. Kom maar op met die klimaatdoelen!”


Lees verder

Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact