Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
20/03/2016

Intentieovereenkomst zonnepark Oude Pekela

GRONINGEN – Voor de locatie Aa-stroom in Oude Pekela is vandaag een intentieovereenkomst getekend voor een zonnepark van 8.500 zonnepanelen op het bedrijventerrein. Dit meldt ontwikkelaar Solarfields die samen met de grondeigenaar de heer Turksema de overeenkomst heeft getekend. De overeenkomst geldt voor 25 jaar, waarbij het zonnepark een oppervlakte van 2,8 hectare krijgt en een capaciteit van 2 megawatt. De zonnepanelen leveren jaarlijks net zoveel stroom als circa 700 huishoudens verbruiken.

OMGEVING

Volgens wethouder Van Mannekes van de gemeente Oude Pekela en aanjager van de ontwikkeling, is de komst van het zonnepark positief voor het bedrijventerrein. Op dit moment heeft het perceel gelegen aan bedrijventerrein Aa-stroom geen functie. Met de komst van het zonnepark ontstaat opnieuw bedrijvigheid doordat er wordt gebouwd en het park gedurende minimaal 25 jaar wordt onderhouden. De ontwikkelaar heeft voor het zonnepark in samenwerking met het provinciaal bouwheerschap een landschappelijk inpassingsplan gemaakt. Om het park te onttrekken aan het zicht wordt een aardenwal aangebracht die zal worden ingezaaid met een bloemrijk mengsel.

FINANCIERING

Belangrijke voorwaarde voor de realisatie van het park is het toekennen van subsidie, die Solarfields dit jaar gaat aanvragen. Als de financiële steun is toegezegd kan eind 2016 of begin 2017 met de bouw van het project worden begonnen. Solarfields biedt omwonenden de mogelijkheid om te participeren in het zonnepark. De omwonenden worden op een later tijdstip uitgenodigd en hierover geïnformeerd. Solarfields heeft ruim 25 projecten in ontwikkeling in Noord-Nederland en hoopt dit jaar 5 parken te kunnen realiseren.


Lees verder

Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact